Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα ξεκινά η δίκη της Siemens

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει εκτός απροόπτου η πολύκροτη υπόθεση για το σκάνδαλο διαφθοράς της Siemens, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. H δίκη για την περιβόητη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με την Siemens, αποτελεί σκέλος της μεγαλύτερης για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης διαφθοράς, με εκατομμύρια παράνομων χρημάτων που διακινήθηκαν από τα αποκαλούμενα μαύρα ταμεία της γνωστής γερμανικής εταιρείας προς Έλληνες αξιωματούχους.
Να σημειωθεί ότι η δίκη ήταν να ξεκινήσει τον περασμένο Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν είχε γίνει μετάφραση του πολυσέλιδου βουλεύματος της υπόθεσης στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, προκαλώντας αντιδράσεις, καθώς η υπόθεση παραμένει χωρίς ετυμηγορία σχεδόν μια δεκαετία από την εισαγωγή της στην ελληνική δικαιοσύνη.

 
64 κατηγορούμενοι
Για την επίμαχη σύμβαση καλούνται να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με κατηγορίες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Η δικογραφία αφορά στην σύμβαση που υπεγράφη το 1997 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την γερμανική Siemens, καθώς και τις επεκτάσεις της αρχικής συμφωνίας, για την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του, με την προμήθεια ψηφιακών παροχών, για την σύναψη της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τεράστια παράνομα χρηματικά ποσά επί μεγάλο χρονικό διάστημα.


 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: