Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠαρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Έκθεση φωτογραφίας, αφίσας, περιοδικών, βιβλίων και λοιπού κινηματογραφικού υλικού από τους μαθητές των Σημάντρων

Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για την πρωτοβουλία των μαθητών του σχολείου του   Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Σημάντρων να δημιουργήσουν έκθεση φωτογραφίας, αφίσας, περιοδικών, βιβλίων και λοιπού κινηματογραφικού υλικού.
Ο κινηματογράφος είναι η τέχνη της εικόνας που αναπαριστά τη ζωή είτε ρεαλιστικά, είτε ποιητικά, είτε υπερβατικά, είτε ονειρικά. Είναι μία έκφραση πολιτιστικής δημιουργίας, ιδιαίτερα ελκυστική για τα παιδιά, που μεταλαμπαδεύει όλα τα ανθρωπιστικά μηνύματα της....

Παιδείας και του Πολιτισμού. Είναι παράλληλα ένας τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης πολύ προσιτός στους μαθητές, που μπορεί να τους μετατρέψει σε δημιουργούς, επιτυγχάνοντας έτσι με τον πλέον βέλτιστο τρόπο να συνδέσει το σχολείο με τον Πολιτισμό. Επίσης, η εμβάθυνση των μαθητών σ' αυτήν την τόσο σπουδαία τέχνη αποτελεί το σίγουρο δρόμο για την ανάπτυξη της κριτικής  σκέψης των μαθητών και προωθεί την καλλιέργεια του ατόμου.
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Σημάντρων που μας κάνουν περήφανους με την ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και συμβάλλουν κι αυτοί με τον τρόπο τους τόσο στην αναβάθμιση του πνευματικού επιπέδου του τόπου μας, όσο και στην προβολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: