Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠαρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Επίσκεψη του Χαμόγελου του Παιδιού στη δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στο Δήμο μας

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου μας με το “Χαμόγελο του Παιδιού”, πρόκειται να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία Ν. Μουδανιών το  κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο), από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Το πρόγραμμα λειτουργίας του κινητού πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.
Ώρες λειτουργίας 8:30 έως 16:30
Χώρος στάθμευσης: Πλατεία Νέων Μουδανιών.....

Καθημερινά 40-45 περίπου παιδιά/ μαθητές του Δήμου μας, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν προληπτικά από τους ιατρούς/οδοντιάτρους που θα στελεχώνουν τα ιατρεία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».

Λίγα λόγια σχετικά με τη δράση της προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»,  που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα παιδιά/μαθητές του Δήμου Νέας Προποντίδας:
Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
Η δράση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» απευθύνεται στα παιδιά όλης της Ελλάδας και πραγματοποιείται μέσα από την ένωση, τη συνεργασία και την ανιδιοτελή συμμετοχή των τοπικών Ιατρικών/Οδοντιατρικών Συλλόγων και Νοσοκομείων.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής από το 2002, όπου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί συνολικά περισσότερα από 70.000 παιδιά.
Για την εφαρμογή της δράσης, ο Οργανισμός θα διαθέσει:
Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», το οποίο διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό, ωτορινολαρυγγολόγο), από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.
Σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς/κηδεμόνες/εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.
Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο, παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς/κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Το Χαμόγελο του Παιδιού, για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών θα τηρεί μόνο δελτίο με τα αποτελέσματα του προληπτικού ελέγχου, χωρίς τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και μόνο για στατιστικούς λόγους.
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας αναλαμβάνει:
1)τη δωρεάν παραχώρηση της κεντρικής πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Νέων Μουδανιών για τοποθέτηση του Κινητού Πολυϊατρείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από 16-5-2016 έως και 20-5-2016, με στόχο την εύκολη πρόσβαση των παιδιών και των συνοδών τους σε αυτόν, καθώς και το σημείο φυλασσομένης στάθμευσης του Κινητού Πολυϊατρείου (μήκος 16,20m πλάτος 2,48m και ύψος 3,30m).
2)Τη γνωστοποίηση της δράσης στους Δημότες μας.
3)Την παροχή απλού ρεύματος για τη λειτουργία του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».
4)Τη φύλαξη του Κινητού Πολυϊατρείου τις ώρες που δεν θα λειτουργεί.
5)Τη διάθεση δύο εθελοντών, που θα βοηθούν τους γιατρούς μέσα στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ».
Προκειμένου το εγχείρημα αυτό να έχει τη μεγαλύτερη δυνατόν απόδοση και να εξεταστούν όσα περισσότερα παιδιά γίνεται και, κατά προτεραιότητα, εκείνα που το έχουν ανάγκη, οι δημότες μας μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι 30-4-2016 ως εξής:
α) Στους Διευθυντές της σχολικής μονάδας όπου φοιτά το παιδί τους ή
β) Στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ν. Προποντίδας: κα Παναγιώτογλου Αγγελική, τηλ 2373350257, FAX 2373350257 ή με email: vasilis.savvidis@nea-propontida.gr
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία παράδοσης των αιτήσεων στο Τμήμα Παιδείας (στις αιτήσεις, εκτός από τα στοιχεία του αιτούντος γονέα και το όνομα του μαθητή, παρακαλούμε να αναγράφεται και τηλέφωνο επικοινωνίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: