Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΠαρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Τοίχος της γνώσης από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών πάντα πρωτοπορεί με τις πρωτότυπες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Έχει διαχρονικά να επιδείξει πρωτοπόρες δράσεις σε θέματα κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτισμού, οικολογίας, ανάπτυξης δεσμών με την τοπική και την ευρύτερη κοινότητα.
Έτσι, καθόλου έκπληξη δεν μας προκαλεί η νέα τους πρωτοβουλία να ζωγραφίσουν οι μαθητές τον «Τοίχο της Γνώσης». Πρόκειται για ένα έργο ουσιαστικής καλλιτεχνικής και πνευματικής αξίας, με βαθύ συμβολισμό, που υποδηλώνει ότι στο σχολείο αυτό γίνεται καθημερινά πράξη η εμπέδωση και μετουσίωση των υψηλών αξιών του....

ανθρωπισμού, μέσω του πολιτισμού. Αποδεικνύουν έμπρακτα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ότι το σχολείο τους υπηρετεί με επιτυχία το όραμα της ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών, οι οποίοι νιώθουν το σχολείο τους ως δεύτερο σπίτι τους και βιώνουν την Παιδεία ως στάση ζωής, ως διαρκή μετασχηματισμό της ίδιας τους της υπόστασης, ως διαδικασία χαράς, συμμετοχής και δημιουργίας και όχι ως καταναγκασμό.
Τους αξίζουν, λοιπόν, τα θερμά μας συγχαρητήρια, διότι υπηρετούν με συνέπεια την κοινωνική αποστολή της Παιδείας που είναι να κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη Γνώση και το Βιβλίο και, μέσω αυτών, να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά ως παρακαταθήκη το απάνθισμα των πνευματικών και κοινωνικών επιτευγμάτων όλης της ιστορικής πορείας της ανθρωπότητας, να παραδώσει την κληρονομιά των προηγούμενων γενιών στη νέα γενιά ως σκυτάλη, ώστε αυτή με τη σειρά της να προχωρήσει στο μέλλον έχοντας στη φαρέτρα της τη γνώση, τα συναισθήματα, τα πάθη και τα παθήματα, τα οράματα αυτών που προηγήθηκαν, για τα αξιοποιήσει θετικά, χαράσσοντας τη δική της πορεία στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: