Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

To πρόγραμμα «Καλλικράτης» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής

To πρόγραμμα «Καλλικράτης» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ τη Δευτέρα. «Το κύριο πρόβλημα, αφορά τους πόρους που θα διατεθούν για την υλοποίηση της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, καθώς το ύψος αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα δοθούν δεν έχουν διευκρινιστεί» επισήμαναν αιρετοί του νομού Χαλκιδικής, οι οποίοι αν και δεν μπήκαν επί της ουσίας σε συζήτηση για την γεωγραφική κτανομή των δήμων διαφάνηκε από την συνάντησή τους ότι θα τους απασχολήσει το επόμενο διάστημα.    


Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Αγγελάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Καλλικράτης» γενικόλογο και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες που αφορούν τις οικονομικές παραμέτρους.
 Η χωροταξική κατανομή των Δήμων απασχολεί από νωρίς το δήμο Σταγείρων Ακάνθου που πριν λίγες μέρες σε λαϊκή συνέλευση είχε διατυπωθεί και από τον δήμαρχο Μιχάλη Βλαχόπουλο η απόψη να συνενωθεί με το Δήμο Παναγίας και να αποτελέσουν οι δυο τους έναν ευρύτερο Δήμο.
   Ο δήμαρχος Παναγίας Ιωάννης Μητροφάνης ωστόσο χαρακτήρισε βιαστική την κίνηση του κ.Βλαχόπουλου, βάζοντας φρένο στις ορέξεις του γειτονικού Δήμου για διεύρυνση με έδρα την Ιερισσό.
   Ο δήμαρχος Ζερβοχωρίων Αστέριος Μπάτσιος επανέλαβε την άποψη ότι τα Ζερβοχώρια πρέπει να μείνουν ανεξάρτητος δήμος παίρνοντας τα τοπικά διαμερίσματα Σανών και Δουμπιών από τους δήμους Πολυγύρου και Ανθεμούντα αντίστοιχα.
   «Η εξαγγελία για τη δημιουργία 370 νέων δήμων, δείχνει ότι το χωροταξικό έχει προαποφασιστεί ερήμην των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών», επεσήμαναν αρκετοί δήμαρχοι κατά τη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ. Από τη χθεσινή συνάντηση διαφάνηκε ότι τα μέλη της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής θα περιμένουν τις αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για επιμέρους θέματα που αφορούν το νομό Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: