Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η «Μύκονος» του Βορρά… Το άγνωστο νησί της Χαλκιδικής, με την εξωτική ομορφιά!

Πρόκειται για ένα νησάκι καταπράσινο, γραφικό, «καλοκαιρινό», γεμάτο μοναδικές παραλίες, από τις
ομορφότερες της χώρας μας!
Από το λιμανάκι της Ουρανούπολης, θα πάρετε το καραβάκι και σε λίγα λεπτά θα προσεγγίσετε έναν μικρό επίγειο παράδεισο. Κρυστάλλινα νερά, ιδανικά για βουτιές, αλλά και ψάρεμα και ένας βυθός με μεγάλη ποικιλία υποθαλάσσιας ζωής θα.... γοητεύσουν τους λάτρεις των καταδύσεων και όχι μόνο.
Το νησί έχει έναν μοναδικό οικισμό, αλλά οι επιλογές σε διαμονή, εστιατόρια και καφετέριες είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Οι φιλόξενοι κάτοικοι είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν το καλύτερο με τη γνωστή νησιώτικη φιλοξενία.
Στο νησί κυριαρχεί το πράσινο, μιας και είναι κατάφυτο από ελιές και χαμηλή βλάστηση.Αφήστε στην άκρη το αυτοκίνητο σας και απολαύστε μια βόλτα στη φύση διαλέγοντας ένα από τα περιπατητικά μονοπάτια. Στην πλατεία του χωριού, θα βρείτε το Λαογραφικό μουσείο γεμάτο από την ιστορία των Μικρασιατών.
Η Αμμουλιανή είναι ξακουστή για τις παραλίες της και πραγματικά αξίζει να τις γνωρίσετε μια μια. Ο Άγιος Γεώργιος είναι προσβάσιμος τόσο από τη στεριά, με αυτοκίνητο από το χωριό, όσο και από τη θάλασσα με το δικό σας σκάφος ή νοικιασμένη βάρκα. Στο δρόμο θα ανακαλύψετε πολλές μικρές παραλίες, οπότε επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας γούστο. Στον Άγιο Γεώργιο θα βρείτε και κάποιες ταβερνούλες.
Η παραλία Αλυκές βρίσκεται στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής, που βλέπει προς τη Σιθωνίακαι είναι επίσης προσβάσιμη από ξηράς και από θαλάσσης. Χαρείτε ξέγνοιαστες βουτιές σε καθαρά νερά και γευματίστε σε μια από τις παραθαλάσσιες ταβέρνες.
Η ακτή Πόρτο Άγιο έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία, είναι οργανωμένη και προσφέρει Beach bar και εστιατόριο. Στην πίσω μεριά της Αμμουλιανής υπάρχουν και πολλές άλλες μικρές παραλίες που χρειάζεται βάρκα για να τις επισκεφθείς. Δοκιμάστε το, αξίζει τον κόπο.
Τέλος, μην παραλείψετε να δείτε τα Γαϊδουρονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, σε απόσταση μικρότερη των δυο μιλίων από την Ουρανούπολη και την Αμμουλιανή. Τα νερά και η ομορφιά του τοπίου θα σας μαγέψουν. Μπορείτε να πάτε με δικό σας σκάφος ή να νοικιάσετε βάρκα από την Ουρανούπολη ή από το Καμούδι (δε χρειάζεται δίπλωμα). Μπορείτε επίσης να πάτε με τα καραβάκια που κάνουν το δρομολόγιο καθημερινά, από την σκάλα της Ουρανούπολης (μπροστά στον Πύργο), ξεκινώντας από τις 10π.μ. έως τις 6μ.μ. ανά ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: