Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μειωνονται τα προστιμα για κρανος, και ζωνη ασφαλειας

Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ), που θεσμοθετήθηκε με τον πρόσφατο νόμο για την Οδική Ασφάλεια και συζήτησε το θέμα της αναμόρφωσης του ΚΟΚ.

Οριστικές αποφάσεις θα αργήσουν να ληφθούν, καθώς θα ακολουθήσουν πολλές συνεδριάσεις μέχρι να διαμορφωθεί ο νέος ΚΟΚ, ωστόσο η λογική μέσα στην οποία κινούνται τα μέλη του Συμβουλίου, βάσει και των προτάσεων που έχουν δεχτεί, είναι να παραμείνουν υψηλά τα πρόστιμα και αυστηρές οι ποινές για παραβάτες που με την οδηγική τους συμπεριφορά «παίρνουν» ζωές στην άσφαλτο (π.χ. παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης), αλλά να μειωθούν άλλες (π.χ. απόσπαση προσοχής, ζώνη ασφαλείας, κράνος κλπ).

Η διάρκεια στέρησης διπλώματος.....

Πολύ συζήτηση έγινε για τη διάρκεια στέρησης του διπλώματος από επαγγελματίες οδηγούς και αναπτύχθηκαν δύο αντίθετες απόψεις, η μία που λέει ότι ο επαγγελματίας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, επομένως καλώς του αφαιρείται το δίπλωμα και η άλλη ότι η αφαίρεση διπλώματος από έναν επαγγελματία οδηγό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια της δουλειάς του.

«Προσπαθούμε να δούμε με ποιο τρόπο θα εκλογικεύσουμε τα πρόστιμα, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στις βαριές και εγκληματικές παραβάσεις, όπως είναι η παραβίαση του κόκκινου και η μέθη κατά την οδήγηση. Θέλουμε να γίνουμε πιο δίκαιοι στην απόδοση των ποινών», είπε στον «Α» ο υφυπουργός, Σπύρος Βούγιας, και πρόσθεσε πάντως ότι είναι νωρίς ακόμη για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Χ. Λ.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: