Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ψάχνουν στο κουβάρι των πλαστών ταυτοτήτων


«Αν σου πω, θα µε συµπονέσεις» - διάλογος µεταξύ κατηγορουµένων
Βιοµηχανία έκδοσης πλαστών δελτίων ταυτότητας είχαν στήσει τα µέλη της τροµοκρατικής οργάνωσης που συνελήφθησαν το Σάββατο. Η Αστυνοµία µέχρι τώρα έχει βρει τα πλήρη στοιχεία και τους αριθµούς φορολογικών µητρώων 33 ατόµων, τα οποία...
όπως εκτιµά είχαν χρησιµοποιηθεί ή επρόκειτο να χρησιµοποιηθούν για να υπογραφούν ενοικιαστήρια, να εκδοθούν πιστωτικές κάρτες και να συναφθούν δάνεια.

Τον ρόλο των «ενοικιαστών» είχαν αναλάβει ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ηΣτυλιανήΑντωνίου,ενώ η Αντιτροµοκρατική κάνει αγώνα δρόµου για να βρει τα σπίτιαπου είχε νοικιάσει η οργάνωση µε πλαστά στοιχεία ελπίζοντας πως θα µπορέσει να ανακαλύψει επιπλέον οπλισµό. Από τις µέχρι τώρα έρευνες διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούµενοι είχαν νοικιάσει σε διάστηµα δύο ετών περισσότερα από 12 σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρακαι Αγρίνιο, ενώ η Αντιτροµοκρατική περιµένει ενηµέρωση και από τις τράπεζες για τις κινήσεις των πιστωτικών καρτών και των λογαριασµών που διέθεταν οι 6 συλληφθέντες.

Οι διωκτικές αρχές είναι ακόµη «µπερδεµένες» όσον αφορά την πραγµατική ταυτότητα της οργάνωσης, την οποίαχαρακτηρίζουν ως «άρτια οργανωµένη».Αξιωµατικοί της Αντιτροµοκρατικήςδηλώνουν εντυπωσιασµένοιαπό τα επίπεδα ασφάλειας και τιςπροφυλάξεις που λάµβαναν τα µέλη τους και παραπέµπουν στην τελευταία προκήρυξη που είχε στείλει η Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς. «Εχουµε µάθει από τα λάθη µας»,επεσήµαναν οι τροµοκράτες, που «υπόσχονταν» σωρεία επιθέσεων ενόψει της 17ης Ιανουαρίου, ηµέρα έναρξης της δίκης των συλληφθέντων µελών τους.

Στα εγκληµατολογικά εργαστήρια εκτός από τον ψηφιακό έλεγχο στους υπολογιστές και τις φορητές ηλεκτρονικές µνήµες γίνεται αντιπαραβολή του σωµατότυπου των 6 συλληφθέντων µε τις οµάδες των «ταχυδρόµων» που είχαν αναλάβει να στείλουν τα υπόλοιπα παγιδευµένα δέµατα σε εταιρείες ταχυµεταφορών σε Πειραιά, Νέα Ιωνία, Μαρούσι και Σταθµό Λαρίσης. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές από τα στοιχεία που κατέγραψαν οι κάµερες ασφάλειας, πιθανολογείται η συµµετοχή τουλάχιστον τεσσάρων από τους έξι συλληφθέντες στην ταχυδρόµηση των παγιδευµένων δεµάτων.

Στη ΘεσσαλονίκηΧθες από την Αντιτροµοκρατική ερευνήθηκεέναακόµησπίτι που νοίκιαζεστη Θεσσαλονίκηο Κωνσταντίνος Σακκάς, ένας από τους έξι συλληφθέντες του περασµένου Σαββάτου για την υπόθεση της τροµοκρατίας. Το διαµέρισµα βρίσκεται στην οδό Βασ. Ολγας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και είχε νοικιαστεί από τον Σακκά στατέλη του καλοκαιριού. Ο ίδιος είχε δηλώσει τα πραγµατικά του στοιχεία στον διαχειριστή της πολυκατοικίας, αναφέροντας ότι σπουδάζει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και ότι θα έµενε µόνος του στο σπίτι.

Κλιµάκιο της Αντιτροµοκρατικής, τέσσερις ηµέρες µετά τησύλληψη του 26χρονουστην Αθήνα µε βαρύ οπλισµό, εισέβαλε στοδιαµέρισµα της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση δεν ανακοινώθηκε επίσηµα από την Αστυνοµία, ωστόσο σύµφωνα µε δικαστικές πηγές κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, µια φορητή µνήµη (USB) και διάφορα αντικείµενα,τα οποία στάλθηκαν σταεγκληµατολογικά εργαστήρια γιαπεραιτέρω εξέταση. Το διαµέρισµα ελέγχθηκε και από πυροτεχνουργούς, όµως δεν βρέθηκαν όπλα.


ΤΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΔΕΜΑΤΑΠιθανολογείται η συµµετοχή των τεσσάρων από τους έξι στην ταχυδρόµηση των δεµάτων


«Εχουν όπλα και τα κρύβουν στα σπίτια τους»ΡΕΠΟΡΤΆΖ: Μίνα Μουστάκα

ΔΥΟ ΝΕΑ πρόσωπα από την Πάτρα βρίσκονται στο στόχαστρο τωνδιωκτικών αρχών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του «δεύτερου µέρους» της δικογραφίας για τους έξι συλληφθέντες ως µέλη άγνωστης τροµοκρατικής οργάνωσης.

«Θέλω να κρατήσω την ανωνυµία µου σχετικά µε τις έρευνες της Αστυνοµίας για τα άτοµα που εµπλέκονται σε τροµοκρατικές ενέργειες. Είναι και δύο άτοµααπό την Πάτρα (σ.σ.: έδωσε και τα ονοµατεπώνυµά τους), έχουν όπλα και τα κρύβουν στα σπίτια τους», φέρεται να είπεο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Αστυνοµική ∆ιεύθυνση την περασµένη Κυριακή.

Δεν βρήκαν όπλα
Ωστόσο, οι αρχές ερεύνησαν τα σπίτια που τους υπέδειξε ο άγνωστος, αλλά όπλα δεν βρήκαν. Από τις κατ’οίκον έρευνες που έγιναν σε σπίτια που είχαν ενοικιάσει κατηγορούµενοι, οι Αρχές κατέσχεσαν πλούσιο υλικό, που µεταφράζεται σεχιλιάδες πειστήρια, τα οποία όµως µένει να ελεγχθούν ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν ποινικό ενδιαφέρον καικυρίως αν µπορούννα συνδέσουν τα εµπλεκόµενα πρόσωπα µε τροµοκρατική δράση, όπως περιγράφεταιστο κατηγορητήριο.

Απολογούνται σήµερα
Για την υπόθεση σήµερα απολογούνται στην 31η τακτική ανακρίτρια οι Γιώργος Καραγιαννίδης, Στέλλα Αντωνίου, Χρήστος Πολίτης και ∆ηµήτρης Μιχαήλ, οι οποίοι κατηγορούνται για συµµετοχή σε τροµοκρατική οργάνωση, τροµοκρατικές πράξεις, διακεκριµένη οπλοκατοχή και προµήθεια εκρηκτικών υλών (κακουργήµατα).

Στη λίστα µε τα εκατοντάδες πειστήρια που κατασχέθηκαν σε διαµέρισµα που νοίκιαζε η Στέλλα Αντωνίου βρέθηκε µεταξύ άλλων και ένα e-ticket στο οποίο αναφέρονται συγκεκριµένα ονόµατα προσώπων που έχουν συλληφθεί ή καταζητούνται για συµµετοχή στην οργάνωση Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Το εύρηµα αυτό – κατά την υπεράσπιση – σεκαµία περίπτωση δεν επαρκεί για να στοιχειοθετήσει κατηγορία, αντίθετα «αν αξιολογηθεί δείχνει ότι ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που είχαν µεταξύ τους ορισµένοι εκ των κατηγορουµένων».

Στηδικογραφία,που εµπλουτίζεταιόσοπροχωρούν οι εργαστηριακές έρευνες τηςΑστυνοµίας, έχουνσυµπεριληφθείκαι αποµαγνητοφωνηµένες τηλεφωνικές συνοµιλίες µεταξύ κατηγορουµένων, αλλά και µαρτύρων.



«Αν σου πω, θα µε συµπονέσεις»
Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ διάλογος µεταξύ κατηγορουµένων καταγράφηκε στις 19 Νοεµβρίου και συµπεριελήφθη στη δικογραφία που συντάχθηκε εις βάρος τους από την Αντιτροµοκρατική. Σύµφωνα µε τους δικηγόρους τους, οι διάλογοι δεν έχουν ποινικό ενδιαφέρον.

Α: Ναι Β: Ελα, ρε Μήτσο. Α: Ελα ρε, τι γίνεται; Β: Ελα φίλε, τι γίνεται; Τι λέει;

Α: Καλά µωρέ, µια χαρά. Β: Πού είσαι; Κάτω; Α: Ε, κάτω, κάτω… Β: Τι κάνεις; Θα βγεις; Α: Θα κάνω… τώρα θα δεις τι θα κάνω. Μόλις κόλλησα ένα.

Β: Χα, χα. Α: Μόλις κόλλησα ένα, λέω. Β: Τώρα θα δεις τι θα κάνω, χα χα χα.

Α: Ασε, ρε φίλε, γιατί εντάξει. Αν σου πω τι πέρασα από χθες, ένα ολόκληρο 24ωρο, θα µε συµπονέσεις. Β: Τι έγινε; Α: Είχα πει στον πρόεδρο, ρε παιδί µου. Να µου φέρει ρούχα, ρε παιδί µου, ξέρεις; Β: Ναι. Α: Κατάλαβες; Β: Ναι, ναι. Α: Αυτό, ναι. ΟΚ, ξέρω εγώ, κοµπλέ, ρε παιδί µου. Πάει το απόγευµα ο πρόεδρος.

Με παίρνει τηλέφωνο, µου λέει έλα, ΟΚ, ξέρω γω.

Πάω και εγώ το βραδάκι, ξέρω εγώ, χαρούµενος. Λέω, πού είναι, λέω δεν ήρθε.

Μου λέει όχι, έχουν απεργία, έχουν κλείσει οι αγρότες τους δρόµους, ξέρω εγώ και ξαναγύρισε πίσω.

Β: Σοβαρά; Α: Ναι, εν τω µεταξύ δεν είχαν βάλει και όνοµα, ξέρω εγώ, πάνω και µου λέει έλα αύριο το πρωί. Ε, πάω και εγώ σήµερα το πρωί. Ηρθε; Οχι. Πάω το µεσηµέρι.

Ηρθε; Οχι. Τέλος πάντων, πάω 2-3 φορές και παίρνει ένα τηλέφωνο και µου λέει άκου να δεις τι έχει γίνει. Εχει µπει σε όνοµα.

Το έχουν αφήσει στον Αγιο Νικόλαο, την τσάντα.

Β: Σοβαρά; Α: Ναι και ήταν κιόλας ψιλοέτοιµοι να στείλουν πίσω Ηράκλειο, ρε παιδί µου και τους πήρε από εδώ µία κοπέλα τηλέφωνο, τους λέει στείλ’ την εδώ πέρα και τέτοια.

Β: Ποιον; Γιατί έβαλε όνοµα παραλήπτη ο άλλος; Παίζει να… Α: Αφού είναι γκάου-πίου ρε φίλε και του το είχα πει κιόλας. Είχαµε πει τι θα βάλει. Είναι γκάου-πίου και αυτός.

Μεταµφιεσµένοι έβγαζαν τις φωτογραφίες

Τέσσερις φωτογραφίες τύπου ταυτότητας και τα στοιχεία 33 προσώπων που, όπως εκτιµά, χρησιµοποίησαν ή επρόκειτο να χρησιµοποιήσουν οι κατηγορούµενοι, έδωσε χθες στη δηµοσιότητα η Αστυνοµία. Στις τρεις φωτογραφίες εµφανίζεται ο Γιώργος Καραγιαννίδης (επάνω), µε γένια και µουστάκι, ξυρισµένος και µε περούκα, ενώ στην τέταρτη εµφανίζεται η συγκατηγορούµενή του Στέλλα Αντωνίου (επάνω).

Οι κατηγορούµενοι, σύµφωνα µε την Αστυνοµία, εµφανίσθηκαν ή σκόπευαν να εµφανισθούν µε τα στοιχεία:

Γεώργιος Αντ. Βέρρος, Νικόλαος Σωτ. Γιαννόπουλος, Τριαντάφυλλος Αθ. Σάρµης, Ιωάννης Νικ. Τσάβαλος, ∆ηµήτριος Νικ. Παπαγεωργίου, Σταµάτιος Κων. ∆εµέτης, Ανέστης Κων. Παρουσίδης, Ελένη Βασ. Τσιαµπαζάκη, Σταύρος Ιω. Σταθονίκος, Σωτήριος ∆ηµ. Πράπας, Πάτροκλος Νικ. Ανδρεαδάκης, Νικόλαος Αθ. Παπανίκος, Βασίλειος Εµµ. Μαυρογιαννόπουλος, Καλλιρρόη Θεοδ. Πανταζάκου, Κωνσταντίνος Βασ. Κωστούλας, Μαρία Βασ. Βουνιά, Ειρήνη Χρυσοβ. Τζανατουλάκου, Θεόδωρος Αλεξ. Τσουλόπουλος, Μαρίνα Ιβάν Πολιάκοβα, Πολυξένη Νικ. Βουτσιά, Αναστασία Ιω. Τζιώτου, Χριστόδουλος Γ. Πανταζής, Αναστάσιος Βασ.

Μουζακιάρης, Αγαθή Χρ. Καλλιτσόγλου, Λάµπρος Χρ. Σταµάτης, Παναγιώτης Ευαγ. Βενέτης, Κωνσταντίνος ∆ηµ.

Παπαβλασσόπουλος, Γεώργιος Αλεξ.

Ζενεριάν, Μηνάς Χαµπ. Χαµπατσουρµιάν, Ιωάννα Μιχ. Σακελλαρίου, Φώτιος Βασ.

Βλαχόπουλος, Φώτιος Χρ. Μητροβγένης. Η ΕΛ.ΑΣ. ζητάει οποιαδήποτε πληροφορία για ενοικιαστές που εµφανίστηκαν µε τα παραπάνω στοιχεία στους αριθµούς κλήσης 170, 1014 και 1964.


tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: