Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Στέλιος Βαλιάνος:Η Κυβέρνηση οφείλει μια απάντηση



Θα περιμένουμε μια ασφαλή απάντηση τι είναι αυτό που κερδίσαμε ως Χώρα από την πολύμηνη «υπερήφανη» διαπραγμάτευση . Καταρχήν για να δούμε αν υπήρχε διαπραγμάτευση;
Τι αποκομίσαμε από τις δήθεν ατέρμονες συζητήσεις οι οποίες γινόταν στο όνομα (και υπέρ) του λαού; Τι κέρδισαν οι παραγωγικές τάξεις από τη δωδεκάμηνη και πλέον καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης; Η αβελτηρία της Κυβέρνησης γέννησε διεθνή αναξιοπιστία και όλο αυτό φέρνει νέα βάρη τα οποία μάλιστα (λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης) μας ζητούν να νομοθετήσουμε προληπτικά. Νέα βάρη που θα ήταν αχρείαστα αν η Κυβέρνηση είχε κινηθεί σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.
Η μόνη συμφωνία που έγινε χτες ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ψηφίσει, θα προωθήσει και θα εφαρμόσει μέτρα περικοπών αφορολόγητου, συντάξεων, αμοιβών, δικαιωμάτων και μάλιστα για μετά το 2018. Καθαρά. Υπό αυτούς τους όρους επιστρέφει η τρόικα.

Και θα εξακολουθεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει πλεόνασμα τεράστιο, χωρίς να έχει συμφωνηθεί μέχρι πότε. Αυτό σημαίνει ότι η ανηλεής φορολογία των πολιτών, από την οποία προέκυψε το πλεόνασμα πέρυσι, θα συνεχιστεί και φέτος και του χρόνου. Αλλιώς, δεν θα υπάρχει πλεόνασμα για να διοχετευτεί στην ανάπτυξη, που λέει η τρόικα ή στους ασθενέστερους που λέει η κυβέρνηση.
Όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής και δεδομένου ότι τα πλεονάσματα τα πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, θα γδαρθεί πάλι η μεσαία τάξη των μισθωτών και των συνταξιούχων και όσων εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών αδυνατούν να ξεφύγουν , για να πληρωθεί το μάρμαρο της συμφωνίας του 2015.
Τώρα όμως που καταρρίφθηκαν και οι τελευταίοι αριστεροί μύθοι και ξεθώριασαν και τα τελευταία ψέματα ότι υπάρχει εύκολος και ανώδυνος δρόμος, η Κυβέρνηση επιμένει να σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο της Χώρας και να απομυζά και την τελευταία ικμάδα κάθε παραγωγικής δύναμης .
Ακόμα και τα σκληρά οικονομικά μέτρα που λαμβάνει δεν έχουν στρατηγική στόχευση. Δεν κυβερνά, δεν παράγει πολιτική. Απλά διαχειρίζεται την εξουσία , την οποία λάτρεψε και δεν θα εγκαταλείψει.
Ουδείς μπορεί να γνωρίζει που μας πηγαίνουν.
Στέλιος Βαλιάνος
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας- Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: