Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Επιστροφή Παραδοσιακών Στολών πρώην «Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σημάντρων»

Ο «Λαογραφικός Όμιλος Σημάντρων» κάνει έκκληση στους κατοίκους  που έχουν παραδοσιακές στολές στην κατοχή τους να τις επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν.
Στα πλαίσια της ίδρυσης κι επαναλειτουργίας των χορευτικών τμημάτων ο «Λαογραφικός Όμιλος» καλείται να επενδύσει στην δημιουργία νέων παραδοσιακών φορεσιών. Το κόστος για την αγορά, ή πολύ περισσότερο, για την κατά παραγγελία κατασκευή νέων στολών, που θα χρησιμοποιούνται στις κατά καιρούς εκδηλώσεις και εμφανίσεις των χορευτικών τμημάτων του «Ομίλου», είναι δυσβάσταχτο.

Οι στολές που υπήρχαν ανήκουν σε όλους τους κατοίκους του χωριού. Αποτελούν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και συνδετικό κρίκο με το παρελθόν μας που τείνει να ξεθωριάσει. Επιπρόσθετα, οι εμφανίσεις στο άμεσο μέλλον καθιστούν αναγκαία την ύπαρξη αυτών για την ένδυση των χορευτών μας. Για τον λόγο αυτόν, σας καλούμε να επιστρέψετε όσα κομμάτια διαθέτετε στην Κοινότητα απευθυνόμενοι στην Μαραγκοπούλου Τάνια.

Με εκτίμηση,
Λαογραφικός Όμιλος Σημάντρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: