Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Ποιο Μεξικό; "Τείχος" σε όλη την Αμερική "σηκώνει" ο Τραμπ! Ξεσηκωμός και διαδηλώσεις στις ΗΠΑ!

Απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες επτά χωρών αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ κι έχει κάνει έναν... πλανήτη άνω - κάτω
- Πρόσχημα; Η "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" - Αποτέλεσμα; Πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές
- Σφοδρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε αεροδρόμια εναντίον της πρωτοφανούς απόφασης!
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
- Η... μπάλα παίρνει ακόμη και τους κατόχους πράσινης κάρτας, αλλά και τα μέλη των πληρωμάτων των αεροσκαφών!
- "Stop" από αμερικανίδα δικαστή στις απελάσεις ανθρώπων που έφτασαν στις ΗΠΑ με έγκυρες βίζες

"Κανείς δεν ξέρει να χτίζει καλύτερα από εμένα και γι' αυτό, το τείχος που θα χτίσω στα σύνορα με το Μεξικό θα είναι το καλύτερο τείχος όλων των εποχών" έλεγε και... ξανά έλεγε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο και φαίνεται πως πήρε φόρα, επεκτείνοντας τις φιλοδοξίες του, με στόχο να χτίσει κι ένα τείχος σε όλη τη χώρα, με πρόσχημα τις τρομοκρατικές απειλές.
Και κάπως έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί αντιδράσεις...
με το καλημέρα με τις πρώτες υπογραφές του. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απαγόρευσε για 90 ημέρες την έκδοση βίζας για τους πολίτες επτά χωρών (σ.σ. Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη) με στόχο να εμποδίσει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος "ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών".
Ο Τραμπ ανέστειλε επίσης για 120 ημέρες το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων στις ΗΠΑ, με τα μέτρα αυτά να προκαλούν από χθες πολλές διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας. Εκτός από αυτό, ωστόσο, έφερε και... αντίδραση, αφού ήδη το Ιράν κατέφυγε σε "αντίποινα", απαντώντας με απαγόρευση εισόδου των Αμερικανών πολιτών στο έδαφός του!
Ένα διάταγμα που δείχνει εξαρχής τις προθέσεις του νέου Πλανητάρχη...
Διαδηλώσεις σε αεροδρόμια!
Η απόφαση αυτή του νέου προέδρου των ΗΠΑ έχει στείλει... στα κάγκελα χιλιάδες αμερικανούς και μη πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται και σε πολλά αεροδρόμια υπάρχουν διαδηλώσεις.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τη ζωή... πατίνι και στους κατόχους πράσινης κάρτας!
Οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, ενός εγγράφου που τους καθιστά νόμιμους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα πρέπει να υποβληθούν σε επιπρόσθετους ελέγχους πριν να μπορούν να επιστρέφουν στις ΗΠΑ, γνωστοποίησε χθες Σάββατο ο Λευκός Οίκος.




Νωρίτερα χθες, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας δήλωσε ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών κρατών αφορά και τους κατόχους πράσινης κάρτας!
«Θα απαγορεύεται η είσοδος και στους κατόχους πράσινης κάρτας», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Τζίλιαν Κρίστενσεν, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.
Ένας στέλεχος της αμερικανικής προεδρίας ωστόσο αργότερα αποσαφήνισε πως οι κάτοχοι πράσινης κάρτας εκτός ΗΠΑ που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα αυτή θα πρέπει να επισκεφθούν κάποια αμερικανική πρεσβεία ή προξενείο και να υποβληθούν σε επιπρόσθετο έλεγχο.
«Θα σας επιτρέπεται να εισέρχεστε ξανά στις ΗΠΑ έπειτα από έναν τυπικό επανέλεγχο», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, δείχνοντας πως σε αυτούς τους ανθρώπους δεν μπαίνει μεν το απόλυτο "απαγορευτικό" που προαναφέραμε, παρόλα αυτά δε, η ζωή τους γίνεται... δύσκολη.
Επηρεάζει και τα μέλη των πληρωμάτων των αεροσκαφών!
Παράλληλα, η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, όπως αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.

Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ ενημέρωσε την IATA για τους νέους κανόνες το απόγευμα του Σαββάτου, προστίθεται στο μήνυμα και διευκρινίζεται πως όλα τα μέλη πληρωμάτων που έχουν διαβατήρια χωρών όπως το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων πιλότων και αεροσυνοδών, απαγορεύεται να εισέλθουν στην αμερικανική επικράτεια.
Εφαρμογή στην Αίγυπτο
Οι αεροπορικές εταιρίες που λειτουργούν στο αεροδρόμιο του Καΐρου κλήθηκαν επίσημα σήμερα να μην επιτρέπουν στους κατόχους αμερικανικής μεταναστευτικής βίζας από επτά μουσουλμανικές χώρες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα που θα πετάξουν για τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Χόσαμ Χουσέιν, αξιωματούχος της EgyptAir.
Ο Χουσέιν, υπεύθυνος για την καθημερινή πτήση της EgyptAir προς Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι οι αρχές τους είχαν ενημερώσει ώρες νωρίτερα για τους νέους περιορισμούς. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κάτοχοι πράσινης κάρτας από το Σουδάν, την Υεμένη, το Ιράν, το Ιράν, τη Συρία, τη Σομαλία και τη Λιβύη θα μπορούν να επιβιβάζονται στις πτήσεις για τις ΗΠΑ, όπως και οι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
"Αντάρτικο" από δικαστή
Μια ομοσπονδιακή δικαστίνα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, πάντως, εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια τωνΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.
Η δικαστίνα Αν Ντόνελι, πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, έλαβε την απόφαση σε μια συνεδρίαση σχετικά με το επίμαχο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής. Και αυτά κάθε άλλο παρά θετικά είναι...
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: