Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»



Κυκλοφόρησε το 29ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ , επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903  και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής.
                          
         
Το περιοδικό έχει και πάλι  αυξημένο αριθμό σελίδων (60). Στο τεύχος αυτό κυριαρχεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και η συμμετοχή του στον εορτασμό της 195ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας το 1821, που πραγματοποιήθηκε στην Ποτίδαια. Αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται ο εξαίρετος πανηγυρικός λόγος που εκφώνησε ο  εκ Φούρκας καταγόμενος κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπή και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του Προέδρου στο επίσημο γεύμα που του παρετέθη προς τιμήν του στην Ποτίδαια. Ακολουθεί ένα περισπούδαστο άρθρο της αρχαιολόγου κ. Μίνας Καϊάφα που αναφέρεται στον αγώνα των Χαλκιδικιωτών και ιδίως των Κασσανδρινών κατά το 1821 και ακολουθούν άρθρα επίκαιρα και ενδιαφέρονται από τακτικούς και έκτακτους συνεργάτες. Τέλος δημοσιεύεται η δράση του Παγχαλκιδικού και των άλλων Χαλκιδικιώτικων Συλλόγων και φορέων, μαζί με διάφορες ανακοινώσεις της διοικήσεως και η προκήρυξη των αρχαιρεσιών τον Ιανουάριο του 2017
Όπως είναι γνωστό το περιοδικό αποστέλλεται δωρεάν πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις  Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής. Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ.΄Ορους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες και στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος. Τέλος γνωστοποιείται ότι είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού www.panchalkidikos.gr.

Τέλος επαναλαμβάνεται ότι ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα.
Του παρόντος 29ου τεύχους χορηγός είναι ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΙΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ  «Ο Τσουκαλάς», τον οποίο  ευχαριστούμε και πάλι θερμά  δημόσια.

Ήδη ζητείται χορηγός για το επόμενο 31ο τεύχος Απριλίου-Μαΐου- Ιουνίου 2017), γιατί το 30ο τεύχος (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2017) θα το επιχορηγήσει ο Δήμος Πολυγύρου.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: