Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Από 20 έως 70 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές των ελάτων από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Περίπου στα ίδια επίπεδα με την περυσινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο κυμαίνονται οι τιμές των ελάτων που ήρθαν και φέτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από 20 έως 70 ευρώ κυμαίνονται οι τιμές των ελάτων από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής που πωλούνται φέτος, όπως και κάθε χρόνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Οι καλλιεργητές έπιασαν θέση στα πόστα τους, στη βόρεια και νότια πύλη της ΔΕΘ, και είναι έτοιμοι για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

«Ελπίζουμε να πάμε λίγο καλύτερα από ότι πέρυσι», δηλώνει ο 49χρονος Γιώργος Βλάχος, ελατοκαλλιεργητής που έχει φέρει από τον Χολομώντα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 270 έλατα προς πώληση. Όπως εξηγεί, οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με την περυσινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ο κόσμος που αγοράζει φυσικά έλατα, τα προτιμά για τη μυρωδιά τους και την ωραιότερη όψη τους, σε σχέση με τα πλαστικά. «Επίσης τα αγοράζουν, για να στηρίξουν τις πολλές αγροτικές οικογένειες του Ταξιάρχη που ασχολούνται χρόνια με την καλλιέργεια ελάτων», προσθέτει ο κ. Βλάχος, ο οποίος είναι στο επάγγελμα 27 χρόνια, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, που κατέβαινε στην Αθήνα για να πουλήσει τα έλατα από τη δεκαετία του 1970.

Τα έλατα που διατίθενται προς πώληση χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθούν. Το νεότερο έλατο που πωλείται, είναι τουλάχιστον 15 ετών, ενώ υπάρχουν και άλλα που φυτεύτηκαν πριν από 30 χρόνια και πωλούνται φέτος.

Η επιχείρηση του κ. Βλάχου αναλαμβάνει και τη μεταφορά του δέντρου στο σπίτι του πελάτη, καλύπτοντας αποστάσεις μέχρι και το Πανόραμα, τη Θέρμη ή την Περαία και άλλες περιοχές περιμετρικά της Θεσσαλονίκης.

Οι Θεσσαλονικείς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα έλατο από τον Χολωμόντα στο σαλόνι τους, μπορούν να αγοράσουν επίσης μία βάση νερού, που θα βοηθήσει το δέντρο να διατηρηθεί φρέσκο και ζωντανό για περισσότερο καιρό.

Ο κ. Βλάχος ήρθε με τα έλατα στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, μόλις χθες εγκαταστάθηκε ένας ακόμη πωλητής στη βόρεια είσοδο της ΔΕΘ, ενώ, γενικά, οι ελατοκαλλιεργητές αναμένεται να μείνουν στα σημεία πώλησης μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: