Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Νέα σπείρα αγοραπωλησίας βρεφών στην Κατερίνη-Πούλησαν αγοράκι έναντι χιλιάδων ευρώ

Νέα περίπτωση παράνομης υιοθεσίας βρέφους εντόπισαν αστυνομικοί στην Κατερίνη, μετά από παρόμοια υπόθεση τον περασμένο Οκτώβριο στη ίδια περιοχή.
 
Πρόκειται όπως και στην προηγούμενη περίπτωση για ομάδα Βουλγάρων, στην προκειμένη περίπτωση δύο άνδρες 39 και 44 ετών και δυο γυναίκες 30 και 43 ετών. Ο 39χρονος εμφανίζεται να είναι ο διαμεσολαβητής της σπείρας, ενώ η 30χρονη ήταν η εγκυμονούσα, της οποίας το βρέφος πωλήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες αντί ποσού που μπορεί και να ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Το ζευγάρι 44 και 43 ετών είχε φιλοξενήσει την 30χρονη έγκυο στο σπίτι τους έως ότου γεννήσει.
Σύμφωνα με την αστυνομία τον Απρίλιο του 2016 ο 39χρονος επιμελήθηκε αρχικά για την μεταφορά της 30χρονης από την Βουλγαρία σε διαμέρισμα σε περιοχή της Πιερίας όπου και φιλοξενήθηκε από την 43χρονη και τον 44χρονο, ενώ το επόμενο διάστημα οργάνωσε με τη συνδρομή του παραπάνω ζευγαριού την διακομιδή της σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να γεννήσει.
Η 30χρονη έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι στις 7 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα ο 39χρονος τη μετέφερε μαζί με το βρέφος της στην Αθήνα, όπου συνάντησαν ένα ζευγάρι Ελλήνων σε ραντεβού που έκλεισε μετά από διαπραγματεύσεις ο 39χρονος και τους παραδόθηκε το νεογέννητο βρέφος με την καταβολή του ποσού.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος παρέδωσε στην βιολογική μητέρα το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ στον 43χρονο και στη 44χρονη τους κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς υφίσταται παρόμοια περίπτωση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Οκτώβριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία των Ελλήνων που εμφανίζονται ως αποδέκτες του βρέφους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει σχηματισθεί όπως και στην περίπτωση των Βούλγαρων σχετική δικογραφία που υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: