Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η Ε.Ο.Δ. παράρτημα Χαλκιδικής συγκεντρώνει υλικά πρώτων βοηθειών για τους μετανάστες

Υλικά πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση της υποδοχής των μεταναστών στα ανατολικά σύνορα της χώρας, συγκεντρώνει το παράρτημα Χαλκιδικής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς ο αριθμός των μεταναστών που υποδέχονται τα νησιά καθημερινά αυξάνεται.

«Η χώρα μας υποδέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών κυρίως στα ανατολικά σύνορα της. Τρία από τα παραρτήματα μας έχουν ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση αυτής της.... ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί τους αμέσως επόμενους μήνες. Οι συνάδελφοι μας στα παραρτήματα Λέσβου, Σάμου και Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων (Κως) καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές για την περίθαλψη των μεταναστών μεταξύ των οποίων πάρα πολλές φορές υπάρχουν ανήλικα και ασυνόδευτα παιδιά, βρέφη, και γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Επειδή στην αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και επειδή οι συνάδελφοί μας χρειάζονται την υποστήριξη μας, θα θέλαμε να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια να ενισχύσετε αυτήν την κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες, αλλά έστω και μια μικρή βοήθεια απ' όλους μας θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τους συναδέλφους μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΔ, που κάνει έκκληση για τη συγκέντρωση των παρακάτω υλικών:
• Γάντια μιας χρήσης κατά προτίμηση νιτριλίου
• Αλουμινοκουβέρτες
• γάζες αποστειρωμένες
• ελαστικοί επίδεσμοι
• απολυμαντικά
• μάσκες μιας χρήσης
• νεκροσακούλες
• μάσκες εμφυσήσεων μιας χρήσης.
Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν μπορούν να παραδόσουν από τα παραπάνω υλικά κάθε Τετάρτη από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της ΕΟΔ στα Μουδανιά ή αν αυτό είναι αδύνατο, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αφροδίτη Σωτηρίου στο τηλ. 6946548974.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η ΕΟΔ κάνει έκκληση για συνδρομή για τα παραπανω υλικά πρώτων βοηθειών και όχι για χρηματοδότηση.
- Για τη στήριξη των παραρτημάτων Λέσβου, Σάμου και Κω


Κική Δημαρόγλου
halkidikifocus

Δεν υπάρχουν σχόλια: