Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Σημαντικά οδικά έργα στη Χαλκιδική στη λίστα του ΕΣΠΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που βελτιώνουν τις μετακινήσεις επισκεπτών και τουριστών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στη Χαλκιδική περιλαμβάνει η λίστα των έργων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007 - 2013 που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πολύγυρο.
Στην παρουσίαση, που εντάσσεται στο πλαίσιο αντίστοιχων εκδηλώσεων που διοργανώνουν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε αναφορά στην....

περιμετρική οδό Πολυγύρου (τμήμα Άγιος Βλάσης προς Βράσταμα), την κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία του οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας, την παράκαμψη της Αρναίας και τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη- Πολύγυρος (στο τμήμα Θέρμη - Γαλάτιστα).
Σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και τον τουρισμό σημαντικά έργα ήταν εκείνα της αποκατάστασης του παλαιού κτιρίου στο κέντρο βυζαντινού πολιτισμού Χαλκιδικής "Ιουστινιανός" στα Νέα Φλογητά, της ανάδειξης τμήματος του αρχαίου νεκροταφείου Ακάνθου Χαλκιδικής, της αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου των μεσαιωνικών σιδηροκαυσίων στα Στάγειρα, τη στερέωση υδατογέφυρας υδραγωγείου της μονής Ζυγού Ουρανούπολης, την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Σταγείρων, την αποκατάσταση του ναού Αγίου Αθανασίου Συκιάς, τη στερέωση της Μονής Αγίας Αναστασίας και των πύργων του διατειχίσματος της Ν. Ποτιδαίας αλλά και την επέκταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολύγυρου. Πραγματοποιήθηκαν επίσης 65 έργα συντήρησης κειμηλίων του Αγίου Όρους και αποκατάστασης σκητών και μοναστηριών στην Αθωνική Πολιτεία.
Στα έργα περιβάλλοντος συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Μουδανίων, Σημάντρων και Τρίγλιας, η επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας, η προμήθεια ενός τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων για τον ΧΥΤΑ της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Χαλκιδικής, η αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ιερισσού και η δημιουργία έργων ύδρευσης σε διάφορες περιοχές των Δήμων Μουδανιών, Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη, Πολυγύρου. Τη λίστα των περιβαλλοντικών έργων στην περιοχή συμπληρώνουν τα έργα συλλογής, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων στα Πυργαδίκια του Δήμου Αριστοτέλη, η κατασκευή δικτύων μεταφοράς ακαθάρτων και αντλιοστασίων Σταγείρων - Στρατονίκης του Δήμου Αριστοτέλη, η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στον οικισμό Μεταγκιτσίου Δήμου Σιθωνίας και η διευθέτηση και αποκατάσταση ζημιών χειμάρρου Κασσανδρινού - Φούρκας.
Αναφορά έγινε ακόμη στις αστικές αναπλάσεις που ολοκληρώθηκαν στον Πολύγυρο και στα έργα σχολικής στέγης στην Καλλικράτεια, την Τρίγλια, την Πορταριά, τη Συκιά, τα Μουδανιά, τη Γαλάτιστα, τη Νικήτη, τη Γερακινή και τον Νέο Μαρμαρά. Προμήθεια εξοπλισμού έγινε για ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στους Δήμους Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου.
Τα έργα στον τομέα της υγείας αφορούσαν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, την προμήθεια τυποποιημένων ασθενοφόρων οχημάτων προνοσοκομειακής φροντίδας 4Χ2 και 4Χ4 diesel και τυποποιημένης κινητής μονάδας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας 4Χ2 diesel, τη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό υποδομών προληπτικής ιατρικής στο Ίδρυμα Ορμύλια και την Κατασκήνωση για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες στην Χαλκιδική.
Οι παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής ένταξης περιλάμβαναν δράσεις προώθησης ανθρώπων στην απασχόληση ενώ στον τομέα καινοτομία και επιχειρηματικότητα χρηματοδοτήθηκαν 387 νέες και υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συνολική επιχορήγηση 30,1 εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.seleo.gr/voreia-ellada/xalkidiki/195249-simantika-odika-erga-sti-xalkidiki-sti-lista-tou-espa#.VlP7M16Jd_k

Δεν υπάρχουν σχόλια: