Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Βγάλανε τις Σκουριές από τη Χαλκιδική


Το ξεπούλημα των 915 στρεμμάτων γης, που ανήκουν στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, από το ΤΑΙΠΕΔ καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Νάντια Βαλαβάνη.

Αφού σημειώνουν τον κίνδυνο οι φυλακές Κασσάνδρας να μετατραπούν σε κλειστού τύπου σωφρονιστικό ίδρυμα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία γηπέδου γκολφ στην περιοχή, χρησιμοποιούν τα λόγο του ίδιου του ΤΑΙΠΕΔ, που παρουσιάζει την Χαλκιδική ως έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εξαιτίας του φυσικού της πλούτου. «Η περιγραφή, όμως, αυτή για την περιοχή δεν συμβιβάζεται με τα χιλιάδες στρέμματα εργοταξίων της επένδυσης στις Σκουριές. Δεν συμβιβάζεται με την αποψίλωση των δασών και τη μόλυνση ή την κατασπατάληση των υδάτων όπως γίνεται με τα γήπεδα γκολφ. Καλό θα ήταν, την άποψη αυτή για τη Χαλκιδική να την θυμάται η κυβέρνηση όταν πρέπει να προστατέψει τον τόπο και τους ανθρώπους του, όχι μόνο όταν βγαίνει να διαλαλήσει την 'πραμάτεια' της, θυσία στους διάφορους κερδοσκόπους», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.


 avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: