Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΕΡΙ ΠΑΤΑΞΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 4

  Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
Συνεχίζουμε το εφιαλτικό μας «αφιέρωμα» στην υποτιθέμενη «πάταξη της διαφθοράς» για την οποία το «αρμόδιο» υπουργείο έκανε δηλώσεις – προτάσεις πριν λίγες μέρες, αφήνοντας στην άκρη ένα σωρό καταγγελίες τόσο πολιτών, όσο και Δημοσίων λειτουργών.
Όπως έγραψα σε προηγούμενα άρθρα, ΟΛΑ αυτά που....
δημοσιεύω, αποσπάσματα καταγγελιών και αναφορών, τα ξέρουν ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι, έχουν γίνει μάλιστα και  ερωτήσεις στη βουλή, αλλά (τι παράξενο) μένουν αναπάντητες, όπως κάποιες τηλεφωνικές κλήσεις από ανεπιθύμητους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως αποδεικνύεται ΚΑΚΩΣ οι πολίτες περιμένουν δικαίωση από τις κυβερνήσεις τους.
Υπάρχουν μόνο και μόνο για να κοροϊδεύουν τον κόσμο, και να κάνουν πλάτες σε λίγους.
Επαναλαμβάνω, αυτή είναι η άποψη μου, αλλά και άποψη πάρα πολλών συνελλήνων.
Στα πλαίσια λοιπόν του εφιαλτικού αυτού αφιερώματος, πάμε να δούμε μια ερώτηση στη βουλή προς τον υπουργό υγείας, έτσι για ΜΙΑ περίπτωση διαφθοράς.
Απολαύστε ομορφιές. Μη τα ξανάλεμε….
«ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης – Κ.Ο. «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Yγείας
Θέμα: «Καταγγελίες από Πρ………..  του ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης ότι δέχθηκε διώξεις, γιατί προέβη σε αποκαλύψεις για το φαγοπότι στον Οργανισμό.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες περιήλθαν εις γνώση μου ……….. όσο και από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για προσωπικές διώξεις και πιέσεις …………………………………….. Παροχών της πρώην Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, ήδη ΠΕΔΥ, επειδή κατήγγειλε τις παρανομίες και τις παραλείψεις της ανωτέρω Διεύθυνσης.
Ειδικότερα, όπως ήδη έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ερώτησή μου,  ……………. στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και εκτέλεσης των καθηκόντων ……., διαπίστωσε ότι συμβαίνουν πολλές ατασθαλίες, οι οποίες ζημιώνουν τον Οργανισμό. Ενδεικτικά και μόνο, θα αναφερθώ στην υπερχρέωση ποσών κατά τη διάρκεια νοσηλείας σε Παθολογικές όσο και σε Νευρολογικές και Ψυχιατρικές Κλινικές, όπου οι ασφαλισμένοι ασθενείς στον ΕΟΠΥΥ υποχρεώνονταν να πληρώνουν εκτός από τη συμμετοχή τους, επιπλέον ποσά ύψους 300 έως 700 ευρώ. Επιπλέον, ορισμένες από τις κλινικές της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης (οδός Σαπφούς αρ. 3), ενώ έχουν άδεια λειτουργίας Παθολογικών ή Νευρολογικών Κλινικών, εν τούτοις λειτουργούν ως Κλινικές Χρονίων Παθήσεων. Αποτέλεσμα αυτής της παράνομης λειτουργίας ορισμένων κλινικών, είναι να επιβαρύνεται το ΠΕΔΥ με δυσανάλογα μεγάλα ποσά που αντιστοιχούν σε νοσήλεια χρονίων παθήσεων και όχι σε νοσήλεια Παθολογικών ή Νευρολογικών παθήσεων. Τέλος, η χρέωση υπέρογκων ποσών ακόμη και μετά τη λήξη νοσηλείας των ασθενών.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες , η προσπάθειά  να αποκαλύψει την αλήθεια και να διαφυλάξει τα συμφέροντα του ΠΕΔΥ, με επίσημες καταγγελίες και μηνυτήριες αναφορές στους δικαστικούς λειτουργούς και τις ελεγκτικές αρχές, πυροδότησαν τις στοχευμένες ενέργειες φίμωσής και συγκάλυψης της πραγματικής ρεμούλας που γίνεται σε βάρος της τσέπης των Ελλήνων. Εξαιτίας της προσπάθειάς …. για εξυγίανση της Υπηρεσίας, δέχθηκε ανηλεή πόλεμο τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι …… τέθηκε σε αργία (ποινή που … επιβλήθηκε ως αντίποινα για τις καταγγελίες και τις αναφορές ….  κατά των Προϊσταμένων και Προέδρων του ΠΕΔΥ για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος). Τ.. διεκόπη μάλιστα και η μισθοδοσία. Απόρροια των ανωτέρω είναι να υποστεί η υγεία τ.. σοβαρή βλάβη και να νοσηλευτεί με εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες. Ακόμη η υγεία τ.. δεν έχει αποκατασταθεί και βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Έχει προβεί ο ίδιος σε έλεγχο των καταγγελλομένων; Εάν ναι, ποιο είναι το πόρισμα στο οποίο κατέληξε; Εάν όχι για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στην διαλεύκανση της υπόθεσης και των τόσο σοβαρών καταγγελιών που, σε περίπτωση που αληθεύουν, κοστίζουν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ;
2) Μετά από την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι αρμόδιοι γεννάται το εύλογο ερώτημα, εάν αυτή είναι η ανταμοιβή για όσους θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, να επιτελέσουν το έργο τους με συνέπεια και εντιμότητα. Να υποστούν επαγγελματική απαξίωση; Να υποστούν σοβαρή βλάβη της υγείας τους, πιθανότατα μη αναστρέψιμη; Αυτό είναι το μήνυμα που θέλατε να περάσετε όταν κάνετε λόγο για ξεκαθάρισμα του δημοσίου και όσων τόσα χρόνια το λυμαίνονταν;
3) Συνειδητοποιείτε ότι εάν δε χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή άμεσα, αποθαρρύνονται όσοι θέλουν πράγματι να καταγγείλουν τα κακώς κείμενα και τις λοβιτούρες των επιτήδειων; Γι’ αυτό πρέπει να μας πείτε σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε πάραυτα, ώστε να δοθεί μια απάντηση στα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος των διοικούντων και προϊσταμένων της συγκεκριμένης Διεύθυνσης του ΠΕΔΥ, παράλληλα και ανεξάρτητα από το πόρισμα της Δικαιοσύνης.
Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2014
Η ερωτώσα Βουλευτής
Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές»
Έγινε λοιπόν αδέλφια ΚΑΙ η ερώτηση στη «ΒΟ(Υ)ΛΗ, αλλά απάντηση; ;;;;;;
Επαναλαμβάνω πως όλα αυτά που διαβάζετε, είναι ουσιαστικά μια σταγόνα στον ωκεανό της ρεμούλας που γίνεται  στην υγεία.
Κατά τα άλλα, οι «κύριοι» για να «διαφυλάξουν» και καλά τον ΕΟΠΥΥ και την υγεία γενικότερα, ΚΟΒΟΥΝ ποσοστά από αναπήρους, κουτσουρεύουν συντάξεις και επιδόματα ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ τους «ασφαλισμένους», και με τις ευλογίες τους, θησαυρίζουν κάποιοι.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.
ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ;
Η συνέχεια, στο επόμενο.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: