Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ψυχικά παρών ο Αβραμόπουλος στη Χαλκιδική-Το δίλημμα Τζιτζικώστα

Λόγω των ακροάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Αρκά πολιτικού που κάθε άλλο παρά “εξορίζεται” στις Βρυξέλλες.
“Ψυχικά παρών” δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπουργός Εθνικής Άμυνας και επόμενος Επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην αυριανή συνεδρίαση των πολιτικών επιτροπών του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ στη Χαλκιδική με αφορμή τα 40α γαλάζια γενέθλια. Έχει άλλωστε ήδη αποστείλει χαιρετισμό, τον οποίο θα διαβάσει εκ μέρους του ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος.


Οι υποχρεώσεις του κ.Αβραμόπουλου εν όψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων του τον κράτησαν στις Βρυξέλλες, όπου αυτές τις ημέρες περνά από την ιδιαίτερα λεπτή διαδικασία των ακροάσεων (hearings) κατά την οποία όλοι οι νέοι Επίτροποι δέχονται ερωτήματα από τους επικεφαλής των ευρωκοινοβουλευτικών ομάδων (κάτι σαν προγραμματικές δηλώσεις) και το Σαββατοκύριακο έχει ραντεβού με όλους τους Ευρωβουλευτές όλων των ευρωομάδων. Πρόκειται για μία διαδικασία από την οποία περνούν όλοι οι Επίτροποι και στην οποία αυτή τη φορά λόγω του χαρτοφυλακίου που ανέλαβε η χώρα, ο 'Ελληνας Επίτροπος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά των εκπροσώπων των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και των Πράσινων, που αποδίδουν μεγάλη σημασία στη μεταναστευτική πολιτική. 
Την Τρίτη ο νέος 'Ελληνας Επίτροπος θα περάσει ξανά από το “κόσκινο” του Ευρωκοινοβουλίου και την Τετάρτη αναχωρεί για Κύπρο όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία. Την Πέμπτη θα έχει επιστρέψει στην Αθήνα έχοντας κλείσει αυτό τον κύκλο προετοιμασίας, και θα παρακολουθήσει φυσικά τη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου ίδρυσης της Ν.Δ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να δώσει με την ομιλία του στίγμα μεταμνημονιακής εποχής για τη χώρα και την παράταξη.
Ο κ.Αβραμόπουλος θα φύγει από το υπουργείο 'Αμυνας στις 20 Οκτωβρίου, έχοντας κλείσει μετά από 10 χρόνια το θέμα των υποβρυχίων με την καθέλκυση του Πιπίνου στις 6 Οκτωβρίου παρουσία και του πρωθυπουργού, και θα αναλάβει τα καθήκοντα του ως Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων την 1η Νοεμβρίου. Αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει “εξορία” στις Βρυξέλλες, καθώς είναι βέβαιον όπως λένε συνομιλητές του ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, σε μία άλλωστε άκρως ενδιαφέρουσα περίοδο. 

 Της Βίκυς Σαμαρά 
 http://news247.gr



Να πάω ή να μην πάω το Σάββατο στη Χαλκιδική; Αυτό αναρωτιέται τις τελευταίες ώρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.
Στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης έχει προσκληθεί από τον από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο ενώ ας μην ξεχνάμε παραμένει ακόμα μέλος του κόμματος.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του στις εκδηλώσεις του Σαββάτου θα γίνει και συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στην οποία ο κ. Τζιτζικώστας είναι εξ οφίτσιο μέλος ως αιρετός Περιφερειάρχης.
Πάντως όλα δείχνουν ότι η ταυτόχρονη παρουσία των Κ. Καραμανλή και έτερων ιστορικών στελεχών μπορεί να γύρει την πλάστιγγα προς το να πάει τελικά στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.

 http://sirma.info

Δεν υπάρχουν σχόλια: