Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Μέχρι το 2015 η Ελλάδα θα πληρώνει μόνη της το Δημόσιο χρέος

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που έδωσε στις 16 Απριλίου και δημοσιεύεται σήμερα αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, τονίζει « Περιμένουμε το 2015 να μην έχουμε μόνο πρωτογενές, αλλά δημοσιονομικό πλεόνασμα. Αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορούμε να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος, χωρίς να χρειάζεται να δανειστούμε χρήματα. Πολύ λίγες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να το κάνουν αυτό σήμερα».
Σημειώνει επίσης: «Δεν έχουμε χρηματοδοτικό κενό, και.....
επιπλέον έχουμε πια τη δυνατότητα να πάμε στις αγορές, αν χρειαστεί. Αν η Ελλάδα φτάσει τους στόχους της, κάτι που ήδη έχει κάνει, οι δανειστές έχουν δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2012 να μας προσφέρουν πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους. Κάναμε τη δική μας δουλειά και τώρα περιμένουμε από τους άλλους να κάνουν τη δική τους».
Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί τους υπουργούς μέσω υπολογιστή
Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί το έργο των υπουργών του, μέσα από ένα ημερολόγιο στον υπολογιστή του, αλλά και την σκληρή αντίδρασή του όταν ολιγωρούν. Το αποκαλύπτει σε μακροσκελή συνέντευξή του στο Βloomberg.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχεται πως είναι εργασιομανής και θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο: «Εχω ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης: βλέπω το ημερολόγιο των πραγμάτων που πρέπει να κάνουν οι υπουργοί στον υπολογιστή μου. Αν δω ότι δεν τα έχουν κάνει, τους τηλεφωνώ και τους ρωτώ γιατί δεν ολοκλήρωσαν όσα έπρεπε, ακόμη και αν είναι μετά τα μεσάνυχτα. Δεν θέλω ''αν'', δεν θέλω ''αλλά''. Είναι ο μόνος τρόπος για να κάνουμε τη δουλειά. Προσπαθούμε να περάσουμε αυτή τη νοοτροπία στη δημόσιο διοίκηση από πάνω προς τα κάτω.»

Πηγή: iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: