Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  Γράφει ο  Βασίλης Τσούγκαρης
Ελλάδα, Μάρτης 2014, η κρίση στα ύψη άσχετα με τις πολιτικές μπαρούφες περί πλεονασμάτων (θα πούμε και γι αυτά), τα οποία αμφισβητούν (γιατί άραγε;) οι τροικανοι, και γενικότερα ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι, εκείνοι στους οποίους οι φωτισμένοι πολιτικοί μας καταχρέωσαν και ξεπούλησαν τη χώρα, ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει έτσι που τον κατάντησαν, από νοικοκύρη ζητιάνο.
Καθημερινά ανακοινώνονται ΝΕΑ άμεσα και έμμεσα χαράτσια, η ΑΝΕΡΓΙΑ είναι στα ύψη, παρόλα τα.....
«προγράμματα απασχόλησης» που βγαίνουν, κατοχικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου με ηλικιωμένους (και όχι μόνο) να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαί, παιδια λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, η υγεία, αφήστε καλύτερα, και ένα σωρό άλλα που θυμίζουν άλλες εποχές, εκείνες για τις οποίες μας μιλούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, και μας φαινόταν σαν ένα κακό παραμύθι.
Ένα «παραμύθι», που φρόντισαν οι «ηγέτες» αυτής της χώρας, οι πολύχρωμοι, να το κάνουν εφιαλτική πραγματικότητα.
Έχουμε λοιπόν τα χάλια μας, φως δεν φαίνεται στο τούνελ άσχετα με τα περί ανάπτυξης που λένε οι πολιτικοί, οι τσέπες μας είναι άδειες, και ξαφνικά, βλέπουμε στα κανάλια και μαθαίνουμε από τα διάφορα ΜΜΕ γενικότερα πράγματα που μας εξοργίζουν.
Για παράδειγμα, να πούμε για το πανηγυράκι της Eurovision αυτό το χορό των εκατομμυρίων για να στείλουμε ένα τραγούδι να διαγωνιστεί (και αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι) και να βαράμε από κάτω παλαμάκια και να έχουμε να ασχολούμαστε για κανένα χρόνο.
Και οι φανατικοί της διοργάνωσης αυτής, το θεωρούν ιεροσυλία να μην συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι, και δεν θα ακουστούν τα «διαμάντια» της ελληνικής αγγλόφωνης στιχουργικής.
Ο κόσμος πειναει, και αυτοί πάνε στην Eurovision.
Πάμε παρακάτω.
Οι Μ.Κ.Ο, και το πανηγύρι της λαμογιάς.
Τα δισεκατομμύρια που πήγαν σε τσέπες εις υγεία των κορόιδων και παρόλα τα μεγάλα λόγια και τα ΘΑ περί κάθαρσης, δεν θα τιμωρηθεί κανείς.
Α, μην το ξεχάσω ρε παιδια, για ΠΟΙΟ «πρωτογενές πλεόνασμα» μιλούν οι πυροβολημένοι;
Για τα λεφτά των συντάξεων του κοσμάκη που περιμένει;
Όχι , γιατί αν εννοούν αυτά τα λεφτά, να τους πει κάποιος να αλλάξουν πλευρό να μην «πιαστούν»…
Βέβαια, οι πολιτικοί αστέρες της χώρας, άσχετα με το χάλι του κοσμάκη, τρώνε και πίνουν με λεφτά που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ.
Να μια ωραία μικρή είδηση….
«Οι καφέδες και τα νερά που «κεράστηκαν» σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής με προσκεκλημένους και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες κόστισαν περισσότερο από 10. 000 ευρώ (10.023,10 ευρώ).
Με βάση τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» και με ένα πρόχειρο επιμερισμό του ποσού ανά άτομο, το κόστος καφέ και νερού σε μία συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέρχεται σε περίπου 3,70 ευρώ, την ώρα που στο κυλικείο της Βουλής οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες και πόσο μάλλον σε μία μαζική παραγγελία.
Την ίδια ώρα με βάση άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια», περίπου 55 ευρώ το άτομο κόστισε το επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, που παρέθεσε η Βουλή σε 120 προσκεκλημένους της για τη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
Συνολικά δαπανήθηκε το ποσό των 6.674,60 ευρώ.»
Όπως έλεγε ο μέγιστος ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ «ήρθαν, φάγανε, γ…. δεν πληρώσανε».
Αυτά, είναι δυο τρία μικρά παραδείγματα από τα πολλά που γίνονται σε βάρος του κοσμάκη.
Από τη μια κάνουν περικοπές γιατί η τρόικα (και καλά) το προστάζει, και από την άλλη ρίχνουν μπόλικο χρήμα σε ΑΧΡΗΣΤΑ πράγματα, χρήμα που θα μπορούσε να ανακουφίσει πάρα πολλούς.
Φάτε λοιπόν π…….. τάλιρα (τουλάχιστον αυτές δουλεύουν, προσφέρουν κοινωνικό έργο) γιατί έτσι το θέλουν οι «κυβερνώντες», και κόψτε από την υγεία, την παιδεία, κόψτε γενικά από παντού.
Που θα πάει, σε λίγο κανείς πολιτικός δε θα κυκλοφορεί στους δρόμους.
Το μάτι μας έχει γυαλίσει επικίνδυνα, το ξέρουν αυτό, όπως ξέρουν ότι είναι και τα τελευταία τους.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: