Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ε. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ-ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του βουλευτή Χαλκιδικής, Νέα Δημοκρατία, Ευθύμη Καρανάσιου

Για την παγκόσμια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία.



Για τη φετινή παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές, και τη διαπίστωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και οι ηλικιωμένοι συμπατριώτες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θεωρώ χρήσιμο να συναισθανθούμε όλοι μας τη σημασία της συνύπαρξης των νεότερων, με τους μεγαλύτερους.

Μέσα στη σκληρή οικονομική πραγματικότητα, στα σπίτια εκείνα στα οποία συγκατοικούν ηλικιωμένοι με νεότερους είναι σίγουρα τα πιο ευλογημένα, τα πλουσιότερα σε συναισθήματα. Ο ρόλος του παππού και της γιαγιάς στο ελληνικό σπίτι ενισχύθηκε περισσότερο από άλλοτε, τώρα.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την προσφορά τους στην κοινωνία και στην οικονομία, να τους τοποθετήσουμε στο κέντρο της σκέψης μας αλλά και του....
ενδιαφέροντος μας. Είναι σημαντικό, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας με ανεκτίμητη προσφορά, να τύχουν ιδιαίτερης φροντίδας και σεβασμού κάθε μέρα, όχι μόνο για να ζήσουν περισσότερο αλλά να ζήσουν καλύτερα.

Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε ψυχολογικά και κοινωνικά,  τα  ηλικιωμένα μοναχικά και ανήμπορα άτομα τα οποία βιώνουν την οικονομική δυστοκία που παρατηρείται σήμερα.

Προς όλους τους ηλικιωμένους της Χαλκιδικής μας, στέλνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό, τους εύχομαι να παραμείνουν δημιουργικοί, δραστήριοι και προπάντων υγιείς.





Ευθύμης Καρανάσιος

Βουλευτής Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: