Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι της Ιερισσού

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι κάτοικοι της Ιερισσού, μετά από πληροφορίες ότι στην περιοχή κατευθύνονται κλούβες με ΜΑΤ. Φοβούνται ενδεχόμενο νέας επέμβασης και "θεαματικών" συλλήψεων. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάτοικοι που ανέβηκαν το πρωί στο βουνό,
βρέθηκαν μπροστά από 2 διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι εργασίες πάντως της "Ελληνικός Χρυσός" φαίνεται ότι σταμάτησαν και σήμερα μετά την παρέμβαση των κατοίκων.

- Κάλεσμα για Πανελλαδική συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στη Μεγάλη Παναγιά απευθύνουν οι κάτοικοι της περιοχής που αγωνίζονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Ο κόσμος που θα συγκεντρωθεί θα ανέβει στο Χονδρό Δένδρο για να διαδηλώσει ειρηνικά.

- Νωρίτερα ομάδα περίπου 30 ατόμων πήγε στο βουνό, για να δει την πρόοδο των εργασιών στον Καρατζά λάκο, όπου μπουλντόζα της εταιρείας πραγματοποιεί εργασίες για λογαριασμό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, τα

MAT τους εμπόδισαν να προχωρήσουν στο δασικό δρόμο, έγιναν μικροσυμπλοκές και περιορισμένη χρήση χημικών από τα MAT.

Διαψεύδει κατηγορηματικά η αστυνομία και κάνει λόγο για φθορές των κατοίκων σε ένα τζιπ της εταιρείας (συγκεκριμένα, έσπασαν ένα φλας και προκάλεσαν ζημιά στον προφυλακτήρα).

Μετά το περιστατικό, οι καμπάνες στην Ιερισσό και πάλι χτύπησαν, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κι αυτή την ώρα ανεβαίνουν και πάλι στον Κάκαβο, και συγκεκριμένα στον Καρατζά λάκο.


thesstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: