Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Στην ΜΙΙΤ 2011 της Μόσχας η Χαλκιδική

Με διπλό stand εντός του ΕΟΤ έκανε έντονη την παρουσία της η Χαλκιδική στη 18η Διεθνή Τουριστική Eκθεση ΜΙΤΤ 2011 στη Μόσχα μαζί με άλλους 44 συνεκθέτες από την Ελλάδα. Η Ενωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) ως συνεκθέτης του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γρηγόρη Τάσιο, τη γενική γραμματέα, Ρούλα Μυκωνιάτη, τον σύμβουλο, Νίκο Γρηγοριάδη, καθώς και από εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων.
Στο πλαίσιο παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης ο Τουριστικός Οργανισμός MOUZENIDIS TRAVEL οργάνωσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 τρίωρη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο..... πρόεδρος της ΕΞΧ, κ. Τάσιος πραγματοποίησε παρουσίαση της Χαλκιδικής μπροστά σε 650 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Ρωσίας.
Από το κεντρικό stand του ΕΟΤ, αλλά και από το stand της Χαλκιδικής, διανεμήθηκε το περιοδικό ΕΛΛΑΔΑ, στο οποίο υπάρχει 16σέλιδο αφιέρωμα για τη Χαλκιδική, μαζί με ένα κουπόνι, στο οποίο συμπληρώνοντας οι επισκέπτες του περιπτέρου τα στοιχεία τους συμμετείχαν σε κλήρωση με έπαθλα διανυκτερεύσεις σε 6 ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, επισκέφθηκε τα stand των Ελλήνων συνεκθετών συζητώντας μαζί τους. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο ελληνικό περίπτερο δήλωσε ότι ο τουρισμός από τη Ρωσία είναι ένα ποτάμι που δε γυρίζει πίσω και υπογράμμισε ότι αναμένεται και φέτος σημαντική αύξηση Ρώσων τουριστών σύμφωνα με στοιχεία από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας.
Επισημαίνεται ότι το 2010 οι αφίξεις από τη Ρωσία προς τη χώρα μας έφτασαν τις 482.000 (από τις οποίες οι 101.000 στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης) παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξεως του 55% σε σχέση με το 2009. Όσον αφορά τις θεωρήσεις διαβατηρίων στα ελληνικά προξενεία, φέτος παρουσιάζουν αύξηση 23-25%.
Ένα ακόμη θετικό στοιχείο που θα συμβάλλει στην αυξητική τάση της εισροής τουριστών από τη Ρωσία είναι και η έναρξη από τον Απρίλιο του 2011 τακτικών πτήσεων της AEGEAN AIRLINES από Μόσχα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και η έναρξη πτήσεων του επίσημου αερομεταφορέα της Ρωσίας Aeroflot από Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη εκτός από την Αθήνα που πετούσε μέχρι τώρα. 

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: