Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Καμία αποζημίωση για το "πράσινο σκουλήκι"

Φρούδες τελικά ήταν οι προσδοκίες των βαμβακοπαραγωγών σχετικά με τη χορήγηση ενισχύσεων μέσω ΠΣΕΑ για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι το 2010. Όπως απάντησε η Κομισιόν στο σχετικό αίτημα του ΕΛΓΑ, το πράσινο σκουλήκι, προϋπήρχε της βροχόπτωσης και δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός του ποσοστού της ζημιάς από πράσινο σκουλήκι πριν τη βροχόπτωση και μετά.



Οπότε θα κατατεθεί ξανά αίτηση ένταξης στα ΠΣΕΑ των ζημιών δυσμενών καιρικών συνθηκών χωρίς να συμπεριληφθεί το τμήμα που αφορά το πράσινο σκουλήκι και θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας, με αντικείμενο την κατάθεση πρότασης κανονιστικού πλαισίου για την παροχή ενισχύσεων που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση νόσων ζώων και φυτών και την προσβολή από επιβλαβείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του πράσινου σκουληκιού.
Οι εξελίξεις, προκάλεσαν τις εντονες αντιδράσεις Σερραίων βαμβακοπραγωγών. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του προέδρου του Συλλόγου Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας Στέργιου Λίτου. "Δυο χρόνια τώρα μας κορόιδευαν τους Σερραίους αγρότες και μας έλεγαν πως "είμαστε σε καλό δρόμο". Μας κορόιδευαν. Προφανώς οι τέσσερις Σερραίοι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν έχουν καμία ιδέα για το θέμα" .


infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: