Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σενάρια για το Grexit σε ΕΕ που 'βράζει'...

Φουντώνει η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ την ίδια ώρα που οι αγορές δείχνουν τα "δοντια" τους σε Ισπανία και Ιταλία.

"Πως θα αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα;" είναι ο τίτλος άρθρου του BBC. Προαναγγέλλει την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής.

Χλιαρή διάψευση της Κομισιόν για τα σενάρια.....
προετοιμασίας σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.Τα όσα αναφέρονται μου φαίνονται αναληθή, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Δημοσίευση του Reuters έκανε λόγο για την ύπαρξη σεναρίων στην Ευρωζώνη, προετοιμασίας για το «χειρότερο σενάριο στην Ελλάδα», με επαναφορά συνοριακών ελέγχων, περιορισμό αναλήψεων από τα ΑΤΜ και έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη.

Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θέμα «πολιτικής αποφασιστικότητας και κινητοποίησης», σημειώνει η Κ. Λαγκάρντ.
«Έχουμε λιγότερο από τρεις μήνες να σώσουμε το ευρώ» τονίζει.

Η Ελλάδα δεν θα λάβει περαιτέρω βοήθεια εάν από τις εκλογές προκύψει κυβέρνηση που αρνηθεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της,
δήλωσε η Αυστριακή υπουργός οικονομικών.

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι σχετικά υψηλή, αναφέρει το Financial News επικαλούμενο αναλυτή της κινεζικής κυβέρνησης.

«Καταστροφή» για τη χώρα ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζει ο Λ. Παπαδήμος σε άρθρο του σε γερμανική εφημερίδα.

Ολική διάλυση της ευρωζώνης αν καταρρεύσει η Ελλάδα, τονίζει ο οικονομολόγος Ρουμπινί. «Η κολυμπάμε μαζί ή μαζί βουλιάζουμε", υπογραμμίζει στην Deutsche Welle. "Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα, τονίζει, πρέπει να σταματήσει».

Σε κλοιό πιέσεων ισπανικά-ιταλικά ομόλογα. Στο 6,65% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ισπανίας. Στο 6,18% του Ιταλικού.

Η Ισπανία δεν θα πετύχει τους στόχους για έλλειμμα το 2012 και το ?13 εκτιμά ο οίκος Fitch.

"Δεν θέλω να κάνω εικασίες. Εισηγηθήκαμε κάποια πράγματα στην Ιταλία και αυτά εξακολουθούν να ισχύουν", δήλωσε ο Όλι Ρεν.

Η Ιταλία ίσως χρειαστεί βοήθεια πολύ σύντομα, τόνισε η Αυστριακή ΥΠΟΙΚ.

Στην έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, προχωρά σήμερα το ελληνικό δημόσιο.
Νευρικότητα στις αγορές. Απώλειες στο Χ.Α. Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θράσος του Τσίπρα δεν έχει όρια.

Ο προστάτης των κουκουλοφόρων,
ο αρχηγός του κόμματος οπαδοί, μέλη
και στελέχη του οποίου κατ επανάληψη
αποπειράθηκαν να κάψουν ζωντανούς,
και με κάθε ευκαιρία υβρίζουν
"μπάτσους" τους αστυνομικούς υπαλλήλους, εμφανίστηκε, χωρίς
να ντραπεί στη ΓΑΔΑ!

Τους υποσχέθηκε μάλιστα την επίλυση των επαγγελματικών τους αιτημάτων!!