Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.comΣάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Η μαρτυρία των 3 ΕΠΟΠ για το Απάτσι: Έτσι σώσαμε τον πιλότο

Τη μαρτυρία των τριών ηρώων ΕΠΟΠ που έσωσαν τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε στα Bρασνά, μετέδωσε χθες η ΕΡΤ.
Οι τρεις ΕΠΟΠ περιγράφουν τη συγκλονιστική διάσωση του πιλότου, ένα λεπτό μετά την πτώση του Απάτσι.

"Μόλις είδαμε τη συντριβή του ελικοπτέρου, σπεύσαμε αμέσως με δυο φουσκωτά. Η μια βάρκα ασχολήθηκε με τον πιλότο που είχε βγει από το ελικόπτερο. Εμείς βουτήξαμε για τον δεύτερο που ήταν στο κόκπιτ.
Την όλη επιχείρηση συντόνιζε συνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Οι βατραχάνθρωποι της Ζ' ΜΑΚ όταν έφτασαν στο βυθό είδαν αναίσθητο τον ιπτάμενο. Με ψυχραιμία κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν.
"Βουτήξαμε δυο άτομα. Ο ένας άνοιξε την καλύπτρα. Είδαμε πως ο πιλότος ήταν ακόμα δεμένος μέσα και αναίσθητος. Ο συνάδελφος απελευθέρωσε τον ιπτάμενο και βγήκαμε στην επιφάνεια. Εκεί είδαμε πως έβγαζε αφρούς από το στόμα. Μέχρι να βγούμε στην ακτή του κάναμε τεχνητές αναπνοές".
Στο σημείο της συντριβής έφτασε και τρίτη βάρκα με κομάντο, για την περίπτωση που χρειάζονταν μπουκάλες κατάδυσης. Ωστόσο δεν χρειάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: