Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

«Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων» στη Χαλκιδική

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, μια ομάδα Κινέζων πανεπιστημιακών και φοιτητών κατέφθασε στη Χαλκιδική, με σκοπό να επισκεφτεί το Αγιον Ορος. Κάπου στο ενδιάμεσο, όμως, κατέληξε να ζυμώνει …ενθουσιωδώς μικρασιάτικα μαστιχωτά σαλμπουρέκια.

Η συγκεκριμένη γαστρονομική δραστηριότητα απέσπασε δε περίπου 3.500 «μου αρέσει» και σχόλια στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, περισσότερα από αυτά που συγκέντρωσε η επίσκεψη στην αθωνική πολιτεία!

Αν οι Κινέζοι απόλαυσαν τη διαδικασία της παρασκευής και γευσιγνωσίας των μικρασιάτικων γλυκισμάτων κι έγιναν πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας στη χώρα τους, μια ομάδα Ρώσων τουριστών στην Ουρανούπολη ενθουσιάστηκε με την ευκαιρία που της δόθηκε να ζυμώσει -και φυσικά να γευτεί- πιροσκί!
Πιροσκί με βάση συνταγές από τον Πόντο και με 10 διαφορετικά -και ασυνήθιστα- είδη γέμισης, ακόμη και με μαρμελάδα και πλιγούρι!

Πού έγιναν όλα αυτά; Στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της τέταρτης θεματικής ενότητας των εκδηλώσεων του «Mount Athos Area Gourmet». Η ενότητα, με τίτλο «Η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων», πραγματοποιήθηκε στις 4-10 Ιουνίου, στην Αμμουλιανή, τα Νέα Ρόδα και την Ουρανούπολη, όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ η διευθύντρια Μάρκετινγκ του Οργανσιμού Τουριστικής Ανάπτυξης Προ του Αθω, Μαρία Παππά.

(Πηγή: ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια: