Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Όλγα Παπαμέτη: Ανοικτή επιστολή στους ψηφοφόρους της Χαλκιδικής

Ανασυντάσσουμε την οικονομία

Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα...


Φίλες και φίλοι,

Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου είναι μία πραγματική πρόκληση για εμάς που αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε; Ναι. Γιατί είναι μία πρόκληση και συνάμα ένα χρέος. Προς το κόμμα που μας εμπιστεύτηκε, προς τη χώρα που μας χρειάζεται, προς τους συμπολίτες μας που μας εμπιστεύονται την ψήφο τους. Μέσα από τα συνεχή λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, οι πολίτες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η ΝΔ, με την ψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης δεν διάλεξε τον..... εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της στείρας άρνησης, Και αυτό γιατί, γνώριζε και γνωρίζει τις συνέπειες μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ. Η ΝΔ δεν βρίσκεται στην ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης που κρατούν καλά χρόνια τώρα τα κόμματα της αριστεράς αλλά και τα νεοεμφανιζόμενα κόμματα με δεξιές καταβολές. Η ΝΔ, ήξερε ότι έπρεπε να σταθεί με υπευθυνότητα και πολιτικό κόστος απέναντι στο ερώτημα, «διάσωση της χώρας ή καταστροφή κάθε δυνατότητας ανάκαμψης;».



Η κοινωνία έχει ανάγκη από όλους εμάς. Έχει ανάγκη από προτάσεις βελτίωσης των εισοδημάτων, μέτρα που θα παρέχουν ίσες ευκαιρίες και κίνητρα για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τρόπους εξοικονόμησης του κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα και απλούστευσης των διαδικασιών εξυπηρέτησης των πολιτών.



Το μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας πρέπει να αλλάξει. Η περιστολή της δημόσιας σπατάλης, η προστασία και η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων είναι απαραίτητη. Δεν νοούνται περικοπές συντάξεων την ώρα που οι σπατάλες στο δημόσιο τομέα συνεχίζονται. Η ΝΔ έχει ήδη προαναγγείλει την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στα σώματα ασφαλείας που αυτή τη στιγμή παλεύουν να ασκήσουν το καθήκον τους κάτω από αντίξοες συνθήκες για την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας. Η αστυνομία, το λιμενικό σώμα και η πυροσβεστική είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε καθώς οι άνθρωποι αυτοί έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με τον κίνδυνο και οι οικογένειες τους ζουν καθημερινά με την αγωνία των δικών τους προσώπων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πάταξη της λαθρομετανάστευσης, του παρεμπορίου και των φαινομένων βίας και βανδαλισμού στις διαδηλώσεις και ταυτόχρονα να ζητούμε από αυτούς τους ανθρώπους να υπηρετούν μία κοινωνία που αγνοεί την προσφορά και το έργο τους.



Προτεραιότητά μας, να χτυπηθεί η ανεργία. Αλλά και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν. Έχουμε επίγνωση της δύσκολης θέσης που βιώνουν οι Έλληνες και ιδιαίτερα η νέα γενιά, η γενιά που παλεύει για το αύριο και μάχεται για το σήμερα. Γιατί, τέτοια ανεργία, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, δεν αντέχει καμία κοινωνία. Και καμία Δημοκρατία…



Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αναλάβει την υποχρέωση σοβαρών και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων. Περιστολή των δαπανών του δημοσίου, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, πάταξη της φοροδιαφυγής. Και όμως τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Αντίθετα, κάθε μέρα προέκυπταν νέοι φόροι, νέες επιβαρύνσεις, νέες περικοπές. Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η ΝΔ έχει ανακοινώσει με σαφήνεια ένα αναλυτικό πρόγραμμα για την οικονομία που περιλαμβάνει μείωση του Φ.Π.Α., της φορολογίας των επιχειρήσεων, κατάργηση επαχθών μέτρων όπως το χαράτσι που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ και τη θέσπιση ενός ενιαίου, σταθερού και δίκαιου φορολογικού συστήματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα ήταν σαφής ακόμα και προς τους δανειστές της Ελλάδας, όταν είπε πως «λεφτά δεν υπάρχουν για νέους φόρους και νέες περικοπές.»



Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από μέτρα ανάκαμψης που θα δώσουν προοπτική στην ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας. Οι ενέσεις ρευστότητας στην αγορά θα πρέπει να συνοδευτούν από μέτρα που οδηγούν σε στροφή στην πραγματική οικονομία όπως σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών με στόχο την πραγματική ενίσχυση του εισοδήματος για επιχειρηματίες και καταναλωτές.

Κάθε κίνηση που πρέπει να γίνει για τους επιχειρηματίες, πρέπει πρώτα να προέλθει από τους επιχειρηματίες. Στόχος είναι να ακουστούν τα αιτήματα, τα προβλήματα και οι ανησυχίες και να ληφθούν μέτρα όχι όμως απλά ανάπτυξης και τόνωσης μιας επιχειρηματικότητας που αυτή τη στιγμή μετρά της πληγές της, αλλά να ληφθεί μέριμνα για την ανακούφιση και την επούλωση αυτών των πληγών. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ρευστότητα και να μην έχουμε στα χέρια μας ένα ξεκάθαρο πολιτικό τοπίο φορολόγησης. Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο δανεισμό «υγειών» επιχειρήσεων αν οι επιχειρήσεις στην πλειονότητα τους σήμερα εμφανίζουν ζημίες που τις καθιστούν ανεπιθύμητες στον προθάλαμο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.



Η Χαλκιδική χρόνια τώρα αναζητά τη δική της αναπτυξιακή τροχιά. Ο τουρισμός, τα προϊόντα της, οι άνθρωποι της, ζητούν διεξόδους και αναγνώριση. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προασπίσουμε αυτές τις ανάγκες. Δεν ξέρω πόσα και αν μπορώ να υποσχεθώ. Ξέρω όμως καλά πως για αυτό τον τόπο που έχει ζήσει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην Ελληνική Επανάσταση, στη Μικρασιατική Καταστροφή, μέσα σε αντιξόοτητες και προβλήματα όσα και αν του προσφέρουμε θα είναι λίγα γιατί οι ανάγκες είναι ακόμα περισσότερες. Η υγεία, οι υποδομές, το οδικό δίκτυο, η προβολή και η παρουσία μέσα και έξω από τη χώρα είναι προοπτικές που αξίζει να του προσφέρουμε. Θέλω όλοι να προσπαθήσουμε για να γίνει αυτό.



Η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί από την επομένη των εκλογών να συμβάλλει αποτελεσματικά στην οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που αξίζουμε, δεν θα αφήσουμε αυτούς που μας θεωρούν αδύναμο κρίκο να επιβεβαιωθούν, είμαστε όλοι μαζί μία δύναμη, μία φωνή, μία ελπίδα, η ελπίδα της Ελλάδας που θέλουμε, της Ελλάδας που μπορεί και θα τα καταφέρει με τη βοήθεια όλων μας, με την ψήφο όλων μας.



Οι Έλληνες μπορούν και πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Από αυτό το βήμα, σας καλώ όλους να ενώσουμε τη δύναμη μας, να μπολιάσουμε το παλιό με το καινούργιο. Γιατί είμαστε διαφορετικοί. Γιατί πρέπει να πάψουμε να υποχωρούμε και να αρχίσουμε να διεκδικούμε. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα τα καταφέρει...



Σας ευχαριστώ...



Με εκτίμηση, Όλγα Παπαμέτη



Πολιτικό Γραφείο: Εμπορικό Κέντρο Ένωσης - 1ος όροφος, Νέα Μουδανιά

Τ: 23730 22022

Email: olga_papameti@yahoo.gr

www.papameti.gr / www.papametiolga.webstarts.com

facebook: olga.papameti

twitter: papameti_olga

youtube: ολγα παπαμετη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Msn Όλγα δεν έχεις;