Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Σιτηρά:Ανοδικό ράλι πραγματοποιεί η διεθνής αγορά των δημητριακών από τα μέσα Δεκεμβρίου

Ένα μίνι ανοδικό ράλι πραγματοποιεί η διεθνής αγορά των δημητριακών από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επηρεάζουν τις καλλιέργειες από την Αργεντινή μέχρι και την Ουκρανία.

«Μέχρι και πριν από ένα μήνα, οι εξαγωγές από την Ουκρανία παρουσίαζαν σημαντική αύξηση και το σιτάρι τους είχε κατακλύσει την αγορά» δηλώνει στο πρακτορείο Βloomberg ο Τζέισον Μπρίτ, πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας.

Πλέον οι εξαγωγές έχουν μειωθεί εξαιτίας των.....

ανησυχιών για την κατάσταση της καλλιέργειας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χωράφι. Ο καιρός ήταν ξηρός το φθινόπωρο στην Ουκρανία και τώρα δεν έχει ρίξει ακόμα αρκετό χιόνι, το οποίο λειτουργεί σαν μονωτικό για τις χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τα νεαρά φυτά να κινδυνεύουν από τον παγετό. Στο νότιο ημισφαίριο, οι βροχοπτώσεις στην Αργεντινή υπολογίζεται πως βρίσκονται στο 50% μιας φυσιολογικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανησυχίες για την παραγωγή καλαμποκιού.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν οδηγήσει τις τιμές του καλαμποκιού στα 197 ευρώ το κιλό στην γαλλική και τη γερμανική αγορά, σημειώνοντας άνοδο κατά 6 ευρώ ο τόνος την τελευταία εβδομάδα. Το μαλακό σιτάρι κινείται επίσης ανοδικά, φτάνοντας τα 203 ευρώ ο τόνος στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων στο Παρίσι, για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβρη. 


http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: