Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η μελισσοκομία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στη Χαλκιδική. Η δραστηριότητα αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση προκύψει, ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τη διαβεβαίωση δίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε..... ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη, Γιάννη Ζιώγα και Σοφίας Καλαντίδου και του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βαγιωνά, για τα προβλήματα λειτουργίας του Ινστιούτου Μελισσοκομίας Χαλκιδικής.
Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι η Χαλκιδική συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγελματιών μελισσοκόμων και η παραγωγή μελιού ξεπερνά το 20% της συνολικής ελληνικής παραγωγής.

«Το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια και διαθέτει πολύ σημαντικό εξοπλισμό που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των παραγωγών», έχουν επισημάνει οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ και έχουν ζητήσει να προχωρήσουν οι απαραίτητες προσλήψεις. «Η επαφή των μελισσοκόμων με το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας είναι καθημερινή και αδιάλειπτη και αποτελεί σημαντικό βοηθό για τον παραγωγό», έχει επισημάνει, από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: