Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τα κριτήρια και τα μόρια όσων μπουν στην εφεδρεία


Κριτήρια για όσους δημόσιους υπαλλήλους θα περάσουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας θα προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα. Με βάση τα κριτήρια αυτά, οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται και από εκεί θα προκύπτει το πώς θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», το Διάταγμα δεν καθορίζει τον αριθμό των υπαλλήλων...


...που θα τεθούν σε εφεδρεία. Ωστόσο, σε κλειστές συζητήσεις η τρόικα έθεσε ως κατώτερο όριο τους 15.000, με ενδεχόμενο να «αγγίξουν» τους 50.000. Οι έφεδροι δημόσιοι υπάλληλοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης θα μοριοδοτούνται με βάση το διδακτορικό δίπλωμα, τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, τη γνώση ξένων γλωσσών και τον χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στην κατηγορία της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, υπόψη θα λαμβάνονται κοινωνικά κριτήρια, όπως η οικογενειακή κατάσταση και ο χρόνος συνταξιοδότησης.

Μετά από αυτή τη διαδικασία, οι υπάλληλοι θα κατατάσσονται σε πίνακες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα ανανεώνονται κάθε τρεις μήνες. Στο τέλος κάθε έτους, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καλύπτει 10% των προσλήψεων για τακτικό προσωπικό από τους εν λόγω πίνακες και 30% των θέσεων εποχικού προσωπικού.

Όσοι δεν λάβουν μέρος στη διαδικασία χάνουν το δικαίωμα να προσληφθούν σε άλλη υπηρεσία ή να ενταχθούν σε πρόγραμμα επανακατάρτισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: