Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Απολογίες για τις... ιερές ανταλλαγές ακινήτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
Ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή ο μοναχός της μονής Βατοπεδίου Αρσένιος, ο ....
.......επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας και ο κουμπάρος του, Μάρκος Καραμπέρης, σε βάρος των οποίων συντάχθηκε κατηγορητήριο για απόπειρα εκβίασης με επίκεντρο τις «ιερές ανταλλαγές» ακινήτων.
Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο συνομιλούν ο Μάρκος Καραμπέρης και ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος, ο οποίος εμφανίζεται να ζητά χρήματα προκειμένου να «μπλοκάρει» τις δικαστικές ενέργειες των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την ίδια υπόθεση έχει κατηγορηθεί και ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος, για τετελεσμένη εκβίαση σε βάρος του Μάρκου Καραμπέρη.
Η δικαστική έρευνα που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το οποίο προήλθε από το κλειστό κύκλωμα παρακούθησης του γραφείου του επιχειρηματία Μάρκου Καραμπέρη, κατέληξε στην απόδοση ποινικών ευθυνών και σε βάρος του μοναχού Αρσένιου αλλά και εναντίον του Αθανάσιου Πάπιστα, ιδιοκτήτη της εταιρίας «Ανθεμιάς», όπου πουλήθηκαν τα ακίνητα της Νέας Ραιδεστού.
Τηλεφωνήματα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε, οι δύο επιχειρηματίες και ο μοναχός από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2007 «εξανάγκασαν τους δικηγόρους Μιχάλη Κουκουβίνο και Σταματία Σωτηροπούλου να απόσχουν από τις νόμιμες ενέργειές τους ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος φέρεται να δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα, όταν έγινε γνωστό ότι βρίσκεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τις διεκδικήσεις των ακινήτων.
Χτες και οι τρεις απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο μοναχός Αρσένιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση λέγοντας ότι δεν είχε μιλήσει ποτέ με τους συγκεκριμένους δικηγόρους, τους οποίους, όπως τόνισε, δε γνωρίζει. Αντίθετα, από την πλευρά τους τόσο ο Μάρκος Καραμπέρης όσο και ο Αθανάσιος Πάπιστας υποστήριξαν ότι δεν απειλήθηκε ποτέ ο συγκεκριμένος δικηγόρος, αλλά αντίθετα ήταν αυτός που τους εκβίαζε ζητώντας χρήματα. Μάλιστα και οι δύο επικαλέστηκαν το βίντεο, στο οποίο ο δικηγόρος εμφανίζεται να ζητά «ανταλλάγματα».

ΠΗΓΗ: agelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: