Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η Χαλκιδική τιμώμενη περιοχή στην 21η «Hermes Expo», από 15 έως και 18 Μαρτίου 2012 στις ΗΠΑ

Ο Νομός Χαλκιδικής θα είναι η τιμώμενη περιοχή στην 21η ετήσια έκθεση «Hermes Expo», από 15 έως και 18 Μαρτίου 2012, στη Νέα Υόρκη και στο Ατλάντικ Σίτι των ΗΠΑ. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπία του «Hermes Expo», με επικεφαλής τον ιδρυτή και πρόεδρό του, Παύλο Κοτρότσιο, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργο Γκιλή, στα γραφεία του επιμελητηρίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
«Θέλουμε να δούμε την Χαλκιδική να γίνετε γνωστή στην Αμερική, με τα προϊόντα της που..... έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων κρατών και γιατί όχι να δούμε κάποια στιγμή την αδελφοποίηση περιοχών της Χαλκιδικής με αντίστοιχες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως κάναμε με την υπογραφή συνθήκης επιχειρηματικής και πολιτιστικής συνεργασίας της Θεσσαλονίκης με την Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου ο «Ερμής» έπαιξε και παίζει καταλυτικό ρόλο», επισημαίνει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Παύλος Κοτρότσιος.
Ευχαριστώντας τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την εμπιστοσύνη, ο κ. Κοτρότσιος τόνισε την αναγκαιότητα ανάπτυξης του διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών και το ρόλο της «Hermes Expo», κυρίως στον εμπορικό τομέα, πάνω στον οποίο ειδικεύεται επί 21 συναπτά έτη.
«Τα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών που ζουν στις Η.Π.Α μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμοι στον μέσο Χαλκιδικιώτη επιχειρηματία που θέλει να «ανοιχτεί» στην Αμερικανική αγορά», επισημαίνει ο κ. Κοτρότσιος. Και συνεχίζει: « Άλλωστε, πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τον «Ερμή» ως βατήρα για την γνωριμία τους με την Αμερικανική αγορά και τα παραδείγματα είναι πολλά».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκιλής τόνισε πως επιθυμεί η Χαλκιδική και τα προϊόντα της να γίνουν γνωστά και εμπορεύσιμα στην Αμερικανική αγορά.
«Θέλουμε να δούμε τους επιχειρηματίες μας, από την ευρύτερη περιοχή, να πωλούν τα προϊόντα τους στις ΗΠΑ, όπως θέλουμε να δούμε και Αμερικανούς τουρίστες να επισκέπτονται, εκτός από την Αθήνα και τα νησιά μας, και την Χαλκιδική» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιλής. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσπάθεια που γίνεται, με την αρωγή και άλλων επιμελητηρίων της Βορείου Ελλάδος, για δημιουργία μόνιμων εκθέσεων στην Γερμανία και τη Ρωσία.
Επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες από την Χαλκιδική έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην «Hermes Expo 2012». Αυτό που απομένει, όπως λέει ο κ. Κοτρότσιος, είναι να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες μετάβασής τους στην Νέα Υόρκη, όπου στο ξενοδοχείο Radisson θα λάβει χώρα η εκδήλωση γευσιγνωσίας. Στη συνέχεια, στο Ατλάντικ Σίτυ θα διεξαχθεί η έκθεση, με παράλληλες επιχειρηματικές συναντήσεις, γεύματα εργασίας, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, προγραμματίζεται ημερίδα για τον Τουρισμό και τις Νέες Τεχνολογίες, στο Πανεπιστήμιο Drexel της Φιλαδέλφειας.
 
http://omogeneia.ana-mpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: