Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ευκολότερη η αγορά ακινήτων

Παύουν να θεωρούνται παραμεθόριες περιοχές οι νομοί Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, έτσι ώστε να γίνει ευκολότερη η αγορά ακινήτων από πολίτες εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας προβλέπει επίσης ότι σε όσες περιοχές εξακολουθούν να θεωρούνται παραμεθόριες, οι άδειες θα χορηγούνται σε περιφερειακό επίπεδο από επιτροπές που συγκροτούνται για το σκοπό αυτό και όχι πλέον σε κεντρικό επίπεδο και τελικά από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Απλουστεύεται δηλαδή, η διαδικασία σύμφωνα με την οποία για να πάρει κάποιος άδεια να αποκτήσει ένα ακίνητο στις περιοχές αυτές έπρεπε να υποστεί μια απίστευτη γραφειοκρατεία που........
.. μπορεί να κρατούσε πάνω από 2 χρόνια. Σήμερα παραμεθόριες περιοχές θεωρούνται οι νομοί Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Δωδεκανήσων, Κυκλάδων, Φλώρινας, Κιλκίς, Καστοριάς, Πέλλας, Σερρών και Δράμας, ενώ στις παραμεθόριες περιοχές ανήκουν και ορισμένες περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Κέρκυρας και Ιωαννίνων.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για αγοραπωλησίες ακινήτων κυρίως από Ρώσους οι οποίοι έχουν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον για ακίνητα στη Χαλκιδική και άλλα νησιά της Ελλάδας.
Με την ίδια ρύθμιση καταργείται κάθε είδους άδεια για τους πολίτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., καθώς επίσης και της ευρωπαϊκής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών. Με δεύτερη ρύθμιση απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία καθορισμού της γραμμής αιγιαλού με την κατάργηση της απαιτούμενης έως τώρα σύμφωνης γνώμης του ΓΕΝ. Η σύμφωνη γνώμη θα διατυπώνεται από το ΓΕΕΘΑ μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός, μετά την πάροδο της οποίας θα θεωρείται ότι η σύμφωνη γνώμη έχει χορηγηθεί.

imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: