Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Συνέντευξη του δημάρχου Νέας Προποντίδας

ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
Τις κινήσεις της κατα τους έξι πρώτους μήνες της θητείας της γνωστοποίησε η Δημοτική Αρχή΄Νέας Προποπντίδας σε συνέντευξηη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Δαμιανός Ιορδανίδης και οι στενοί του συνεργάτες. Το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να στείλει η Διοίκηση του Δήμου δεν ήταν άλλο από το ότι, παρά τις επίπονες προσπάθειες που γίνονται, τα οικονομικά προβλήματα που κληρονομήθηκαν από τους τρεις πρώην δήμους Μουδανιών, Τρίγλιας και Καλλικράτειας είναι τόσα που απαιτόύνται επίπονες προσπάθειες και πολλές θυσίες για να ξεπεραστούν και να βρει ο Δήμος τους ρυθόύς ανάπτυξης που του αξίζουν.

   Αρχικά ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το.....
... έργο οργάνωσης των υπηρεσιών του νέου δήμου, κατάργησης, σύστασης και συγχώνευσης των Νομικών Προσώπων ήταν πολύ δύσκολο και χρονοβόρο, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του σχεδίου Καλλικράτης, το οποίο χαρακτήρισε πρόχειρο. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι ο δήμος βρήκε το βηματισμό του διοικητικά και πλέον το δεύτερο στάδιο ήταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά τα οικονομικά.


Μετα τον οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές το αποτέλεσμα είναι:  σύνολο χρεών των τριών Δήμων 22.961.272 ευρώ και σύνολο χρεών Δημοτικών πιχειρήσεων 5,5 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις μελέτες που μέχρι σήμερα είχαν καταρτιστεί από τις προηγούμενες Δημοτικές Διοικήσεις, η νέα Δημοτική Αρχή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος, αναπροσάρμοσε αρκετες από αυτές, τις βελτίωσε και τις κατέθεσε στα χρηματοδοτικά Προγράμματα ΕΣΠΑ και ΕΠΠΕΡΑ.

Τέλος σχολίασε  ότι τα στενά οικονομικά περιθώρια του Δήμου δεν του  επιτρέπουν ιδιαίτερες κινήσεις για να στηρίξει  τα Πολιτιστικά και τον Τουρισμό. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επιλυθει και το πρόβλημα ρύπανσης και αποκομμιδης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή Καλλικράτειας θα επιλυθεί σύντομα.

 

http://halkidikinews.gr/ 
Της Μαρίας Παπαδημητρίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

sto telos mas ta xalase o damianos gia ta stena oikonomika perithoria tou dimou,kai den epitrepoun idieteres kiniseis gia ta politistika kai ton tourismo..

kala re dimarxe prin enan mina egine to festival xorodiwn sta moudania filo3enisate 150 atoma,kai tous taisate meta ston NAYTILO me kamia 50aria akoma xaramofaides tou dimou...

san den trepeste lew egw....

egw vlepo pantos sta moudania ola douleyoun roloi kai oti kanete mono gia ta moudania to kanete...