Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Μαστροποί εξέδιδαν Βουλγάρες και Ρουμάνες και πουλούσαν τα ωάριά τους


Η απίστευτη δράση ενός πολυεθνικού «ροζ» κυκλώματος, με πολλούς εμπλεκόμενους έχει μπει στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας... μετά την εξάρθρωση οργάνωσης εμπορίας ανθρώπων, η οποία διακινούσε νεαρές γυναίκες από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση αλλά και την εμπορία ωαρίων.

Μάλιστα συνελήφθη και ένας έλληνας γιατρός ο οποίος μετά από.....

ειδικές επεμβάσεις αφαιρούσε τα ωάρια προφανώς για να τα ρίχνει στη μαύρη αγορά.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα εκ των οποίων δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 25 και 26 ετών, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας 47χρονος Έλληνας ιατρός, κατηγορούμενοι για «Εμπορία Ανθρώπων» (οργάνων) και παράβαση του νόμου περί «Εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» και δύο αλλοδαποί (άνδρας, γυναίκα), υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 18 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί «Εκδιδομένων επ΄ αμοιβή προσώπων και άλλες διατάξεις».

«Έκλεβαν» τα ωάρια

Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης προσέγγισαν στη Βουλγαρία 32χρονη γυναίκα και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και την δεινή οικονομική της κατάσταση, την έπεισαν να έλθει στην Ελλάδα, προκειμένου να εργασθεί.

Στη συνέχεια αφού μεταφέρθηκε οδικώς στη χώρα μας, από άλλα μέλη της οργάνωσης και της αφαιρέθηκαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, την «πούλησαν» στην Αθήνα, αντί του χρηματικού ποσού των χιλίων οκτακοσίων ευρώ, στον 26χρονο Βούλγαρο κατηγορούμενο.

Ο συγκεκριμένος ασκώντας σε βάρος της έντονη σωματική και ψυχολογική βία, την εξανάγκασε να εκδίδεται σε δρόμους και ξενοδοχεία του κέντρου των Αθηνών, παρακρατώντας δια της βίας, το σύνολο των χρημάτων που εισέπραττε.

Παράλληλα η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου ο 47χρονος γιατρός παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα συγκατηγορούμενή του, ενέσιμα φάρμακα και την υποχρέωσαν να υπογράψει έγγραφα στην ελληνική γλώσσα, αγνοώντας το περιεχόμενο τους.

Στη συνέχεια και επί δώδεκα ημέρες της έκαναν ενέσεις και αφού στο ενδιάμεσο την είχαν οδηγήσει τρεις ακόμη φορές για εξετάσεις, ο 47χρονος γιατρός της αφαίρεσε, εντός της κλινικής, οκτώ ωάρια, έναντι αμοιβής δύο χιλιάδων ευρώ, που παρέδωσε στην 37χρονη Ρουμάνα.

Η συγκεκριμένη κατηγορούμενη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει υποβληθεί τρεις φορές, με τον ίδιο τρόπο, σε αφαίρεση ωαρίων, αντί του χρηματικού ποσού των δύο χιλιάδων ευρώ και έχει οδηγήσει τουλάχιστον έξι ακόμη αλλοδαπές γυναίκες, στην ίδια κλινική όπου τους έχουν αφαιρεθεί ωάρια, από τον 47χρονο κατηγορούμενο, έναντι της ίδιας χρηματικής αμοιβής.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, με παρουσία δικαστικού εκπροσώπου, που έγινε σήμερα στη συγκεκριμένη κλινική-μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, προσήλθαν η 26χρονη Ρουμάνα κατηγορούμενη, συνοδεύοντας 23χρονη ομοεθνή της, με σκοπό να αρχίσει η διαδικασία αφαίρεσης ωαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: