Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης-φορτηγατζήδων



Τεράστια προβλήματα δημιουργεί η απεργία

Μέχρι την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων, την ημέρα δηλαδή που ψηφίζεται στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του κλειστού επαγγέλματος των οδηγών. Αν και οι βενζινοπώλες έχουν διαβεβαιώσει... 



...πως στην αγορά υπάρχουν αποθέματα καυσίμων, οι οδηγοί έχουν διαμηνύσει πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέρα με την ημέρα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, τα φορτηγά έμειναν ακινητοποιημένα στην δεξιά λωρίδα της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, με τους αστυνομικούς να παρακολουθούν διακριτικά τις κινήσεις των οδηγών.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς, ζήτησε την Παρασκευή (17/9) από τους οδηγούς να λήξουν τις κινητοποιήσεις αφού δημιουργούνται πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων:

Επιβολή προστίμων λόγω λήξης των τελωνειακών εγγράφων Τ1.

Παραμονή και έκθεση στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού σε λιμάνια και σε άλλα σημεία κατά μήκος των εθνικών οδών, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται

Διακοπή της προμήθειας πρώτων υλών στην ελληνική βιομηχανία.

Αδυναμία αποστολής όλων των εξαγωγικών μας φορτίων.

Την ίδια ώρα οι, σύμφωνα με το Σύνδεσμο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των logistics επιβαρύνονται με ζημίες της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ/ημερησίως λόγω αδυναμίας εκτελέσεως των υποχρεώσεων τους προς την πελατεία τους για ημερήσιες παραδόσεις σε αλυσίδες καταστημάτων και σε άλλα σημεία πώλησης των αγαθών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών να πρυτανεύσει η λογική, αφού είναι δεδομένο ότι, τα περιθώρια επιβίωσης όλων των παραγωγικών τάξεων έχουν ουσιαστικά εκπνεύσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: