Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη της Χαλκιδικής

Τον επανασχεδιασμό της ανάπτυξης της Χαλκιδικής προανήγγειλε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης. «Αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η βιώσιμη ανάπτυξη της Χαλκιδικής, διότι λόγω του φυσικού πλούτου, της δυνατότητας αξιοποίησης των τουριστικών εγκαταστάσεων σε μεγαλύτερη χρονικά τουριστική περίοδο, των μοναδικών ακτών, μπορεί να αποτελέσει τον πόλο έλξης επισκεπτών από το σύνολο της ζώνης ανάπτυξης της Εγνατίας και να προσφέρει αναψυχή στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω του βελτιωμένου οδικού δικτύου, αλλά και σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο με τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου ''Μακεδονία". Ετσι, η Ελλάδα επενδύει στη Χαλκιδική και αναμένει τη συμβολή της Χαλκιδικής στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας με την προσδοκώμενη αύξηση των επισκεπτών από το εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης, μιλώντας σε ημερίδα στη Χαλκιδική, την οποία συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας...
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε έργα τα οποία προγραμματίστηκε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει άμεσα. Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος Ποτίδαια - Κασσανδρεία, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, που θα δημοπρατηθεί στις 6 Ιουλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012. Το έργο αφορά 17,48 χιλ. αυτοκινητοδρόμου, με δύο ανισόπεδους κόμβους (Ν. Φώκαιας και Κασσανδρείας). Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η δημοπράτηση της περιμετρικής οδού Πολυγύρου, τμήμα Αγιος Βλάστης προς Βράσταμα, με ολοκλήρωση εντός του 2012.
Ο κ. Μαγκριώτης μίλησε επίσης για έργα ταμίευσης, επεξεργασίας, μεταφοράς και διανομής νερού για την ύδρευση της περιοχής, ενώ αναφορά έγινε στο έργο «Αναβάθμιση του τμήματος Μουδανιά - Ποτίδαια» στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή τριών νέων κόμβων (Πλαγίων, Ν. Φλογητών και ο ημικόμβος Διονυσίου), καθώς επίσης και στο έργο «Παράκαμψη της Αρναίας», για τα οποία γίνεται προσπάθεια εύρεσης των πιστώσεων για την υλοποίησή τους.
Καταλήγοντας, ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι «η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας, καθώς οι πρόσφατες πλημμύρες ανέδειξαν το βάθος των προβλημάτων και της έλλειψης υποδομών. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με την περιφέρεια, τη νομαρχία και τους δήμους για την αντιμετώπισή τους. Εχει υλοποιηθεί η άρση της επικινδυνότητας στο Βόθωνα και άνευ απροόπτου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο δρόμος θα αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία».

http://www.agelioforos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: