Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Χειρότερη από το Τσέρνομπιλ....η Φουκοσίμα!!!!

Την ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986, εκφράζει πλέον η διαχειρίστρια εταιρεία του σταθμού, με τις ιαπωνικές αρχές να αναβαθμίζουν το επίπεδο σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5.

Όπως διευκρινίζεται, η αναβάθμιση αυτή αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι...

 τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.
H Ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβαθμίζει στην τελευταία βαθμίδα, στο επίπεδο 7, της κλίμακας πυρηνικών και ραδιολογικών συμβάντων τη σοβαρότητα της πυρηνική κρίσης στον σταθμό της Φουκουσίμα, τοποθετώντας την σε επίπεδο ανάλογο με την καταστροφή του Τσερνόμπιλ. Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι το επίπεδο των ραδιενεργών εκπομπών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πυρηνικής κρίσης στη Φουκουσίμα δεν αναλογεί παρά στο 10% των εκπομπών που μετρήθηκαν το 1986 μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: