Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Χρ.Κατσιώτης η κινητοποίηση θα διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα.
Η κινητοποίηση έχει στόχο, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, να δείξει στους ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που βρίσκονται πραγματικά τα χρήματα του ελληνικού λαού.


Ωστόσο, η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου θα διεξαχθεί κανονικά, καθώς υπάρχει εναλλακτικό σημείο πρόσβασης, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Χ.Α.
Την Τετάρτη το... κυρίως πιάτο
Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας κατεβάζουν ρολά την Τετάρτη, από την 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ, με στόχο να εμποδιστούν οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό και να επιτευχθούν ικανοποιητικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως και στις 12 η αντίστοιχη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι εφοριακοί, το προσωπικό των δήμων και των νομαρχιών, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Παράλληλα, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί (ΠΙΣ και ΙΣΑ) αλλά και οι οδοντίατροι.
   
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Απεργούν και οι δημοσιογράφοι
Η ιστοθέση του ΕΘΝΟΣonline θα παραμείνει χωρίς ενημέρωση την Τετάρτη, καθώς συντάκτες και άλλοι εργαζόμενοι σε αυτή συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.
Η ΕΣΗΕΑ σημειώνεται ότι συνεχίζει δύο δεκαετίες τώρα να μην αναγνωρίζει τα διαδικτυακά μέσα ως ειδησεογραφικά και να μην καλύπτει τους συντάκτες και το προσωπικό τους συνδικαλιστικά, αν και παγίως τους καλεί να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς
Λόγω της πανελλαδικής απεργίας μετ' εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ειδικότερα, «ακινητοποιούνται» για 24 ώρες τα τρόλεϊ, το μετρό, ο προαστιακός και το τραμ, ενώ μόνο τα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών θα πραγματοποιήσει ο ΟΣΕ.
Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, λόγω της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Επιπλέον, μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα λειτουργήσει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ).
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τέλος θα «νεκρώσουν» και τα εμπορικά λιμάνια, αφού απεργούν οι λιμενεργάτες.
Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί προς και από τα ελληνικά αεροδρόμια λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: