Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δύο εκατ. Ελληνες πέρασαν τη γρίπη..

Στους 93 έφτασαν οι νεκροί από τον ιό Η1Ν1, με έναν στους 6 να μην έχει άλλο πρόβλημα υγείας.

Τουλάχιστον 2 εκατ. πολίτες έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη στη χώρα μας ενώ σχεδόν τα μισά παιδιά έχουν αποκτήσει ανοσία στον ιό. Πιο ευάλωτοι στη νέα γρίπη είναι πλέον οι ενήλικες και κυρίως τα άτομα υψηλού κινδύνου.
Οπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών...
ποσοστό 18,9% του πληθυσμού έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό (συμπτωματικές και ασυμπτωματικές λοιμώξεις). Ωστόσο, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού, το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 49,7% στις ηλικίες 0-17 ετών, σε 13,7% στις ηλικίες 18-64 ετών και 8,5% στις ηλικίες 65 και άνω ετών. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα περιστατικά που θα καταγράφονται από εδώ και πέρα θα αφορούν σε ενήλικες και κυρίως σε άτομα υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση.Την ίδια στιγμή, σε σταθερά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των σοβαρών κρουσμάτων της νέας γρίπης στους ενήλικες, παρά τη διαφαινόμενη πτωτική τάση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: