Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, διεξάγεται για τρίτη χρονιά στον Πολύγυρο, από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, με τη συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου.

 

To 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ –  3ο schooldoc video festival, θα διεξαχθεί στις 7,8 και 9 Μαΐου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και περιλαμβάνει:
• Το 3ο MiniDoc, όπου γίνονται δεκτές ταινίες του εκπαιδευτικού προγράμματος MiniDoc του ΦΚΘ (εκτός διαγωνισμού).
• Το Μαθητικό Διαγωνισμό, όπου γίνονται δεκτές ταινίες ντοκιμαντέρ από μαθητές (ατομικά) ή ομάδες μαθητών (από ένα ή περισσότερα σχολεία) ή από συνεργασίες σχολείων.
•  Ειδικό Αφιέρωμα (εκτός διαγωνισμού).

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
1) Κάθε «δημιουργός», μαθητής ή ομάδα, έχει δικαίωμα συμμετοχής με περισσότερες από μια ταινίες.
2) Το διαπραγματευόμενο θέμα της ταινίας ντοκιμαντέρ είναι το πορτρέτο:
• μιας προσωπικότητας εν ζωή ή ιστορικής,
• μιας ομάδος (π.χ. από το χώρο του αθλητισμού, της μουσικής, της κοινωνικής ζωής κ.λ.π.),
• ενός οργανισμού,
• ενός σημαντικού έργου (αρχιτεκτονικού, εικαστικού, πνευματικού κ.λ.π.)
• ενός λαογραφικού στοιχείου (τραγούδι, χορός, φορεσιά, έθιμο, οικισμός).
3) Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε δύο αντίτυπα.
4) H συνολική διάρκεια της ταινίας δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα (5΄) λεπτά χωρίς τους τίτλους.
5) ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Για τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ, κάθε «δημιουργός», θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας Χαλκιδικής (www.halkidiki.gov.gr/).
Η αίτηση συμμετοχής μαζί με την ταινία σε δύο αντίτυπα, θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 15 Μαρτίου 2010, με την ένδειξη «Για το 3ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ», στην Διεύθυνση: Πολιτιστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ΤΘ 205, Πολύγυρος 63100, τηλ. 2371024484, e-mail: pox_01@yahoo.gr .
Οι «δημιουργοί» θα λαμβάνουν επιβεβαίωση της παραλαβής της ταινίας τους στο e- mail που θα αναγράφεται στην αίτησή τους.
Σημειώνεται ότι για να εξετασθεί η αίτηση είναι απαραίτητη η συμπλήρωση όλων των πεδίων και η υπογραφή της αίτησης.
Μαζί με την αίτηση πρέπει να αποσταλεί φωτογραφία του δημιουργού – δημιουργών (σε ηλεκτρονική μορφή).
Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τους δημιουργούς.
Από τη στιγμή που έχουν κατατεθεί η αίτηση συμμετοχής και η ταινία, για κανέναν λόγο δεν έχει δικαίωμα ο «δημιουργός» να τις αποσύρει.
Η αποστολή της υπογεγραμμένης αίτησης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των όρων, των αναφερομένων στο  παρόν.
6) ΕΠΙΛΟΓΗ
Η επιλογή των προβαλλομένων ταινιών, η σειρά προβολής τους και το πρόγραμμα καθορίζονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ επιλέγει την κριτική επιτροπή. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από εγνωσμένης αξίας προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου και της τοπικής κοινωνίας. Στην κριτική επιτροπή μετέχει και ο Πρόεδρος του ΠΟΧ. Οι αποφάσεις της επιτροπής λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία.
7) ΒΡΑΒΕΙΑ
Στo πλαίσιοo του Μαθητικού Διαγωνισμού του Φεστιβάλ απονέμονται τα κάτωθι βραβεία:
Α΄ Βραβείο, Β΄ Βραβείο, Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Μαθητικής Ταινίας Ντοκιμαντέρ.
Βραβείο καλύτερου Χαλκιδικιώτη δημιουργού.
Επίσης θα απονεμηθούν ειδικές διακρίσεις ανάλογα με την κρίση της κριτικής επιτροπής.
8) ΓΕΝΙΚΑ
Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε δημόσια προβολή ταινίας που συμμετέχει στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ πριν από την επίσημη προβολή της σ’ αυτό.
Ο  Π.Ο.Χ. δεν ευθύνεται για ενδεχόμενη απώλεια υλικού πριν ή μετά το πέρας του Φεστιβάλ και σε καμιά περίπτωση δεν οφείλει να επιστρέψει το υλικό που του έχει αποσταλεί.
Ο  Π.Ο.Χ. διατηρεί το δικαίωμα προβολής, εντός και εκτός του χώρου της διοργάνωσης, μέρος των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος, όπου αυτό θεωρηθεί αναγκαίο ή χρήσιμο για λόγους προώθησης και προβολής του Φεστιβάλ.
Την οπτικοακουστική κάλυψη και καταγραφή του Φεστιβάλ, καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων, αναλαμβάνουν οι χορηγοί επικοινωνίας. Συνεπώς, απαγορεύεται η χρήση οποιασδήποτε συσκευής καταγραφής ήχου και εικόνας από οποιονδήποτε τρίτο στους χώρους των εκδηλώσεων.
Μέρη της διοργάνωσης θα βιντεοσκοπηθούν. Μέλη του κοινού καθώς και συμμετέχοντες δημιουργοί που θα εμφανιστούν σε αυτά δεν έχουν καμιά αξίωση από τους διοργανωτές.
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται και συμφωνούν ότι θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις στους χορηγούς επικοινωνίας και θα φωτογραφηθούν, εάν αυτό τους ζητηθεί.
Ο  Π.Ο.Χ. διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης μέρους ή του συνόλου του Φεστιβάλ για οποιοδήποτε λόγο κριθεί αναγκαίο.

 Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Η Σχετική Αίτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: