Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Οι αγρότες ετοιμάζονται να αποκλείσουν τελωνεία


"Δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία για παροχές" ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνάντηση που είχε με αγρότες στο μπλόκο της Αλαμάνας.

Οι αγρότες από την πλευρά τους κάλεσαν τον υφυπουργό Οικονομικών "να παρέμβει για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα της στρατηγικής στο γεωργικό τομέα".

Οι αγρότες, πάντως, εντείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο Δευτέρα αναμένεται να αποκλείσουν τα τελωνεία Ορμενίου, Κ'ηπων ('Εβρου), Εξοχής (Δράμα), Προμαχώνα, Δοϊράνης και Ευζώνων. Επίσης τον κόμβο Μαλγάρων, την Τρίγλια Χαλκιδικής και τον κόμβο Στρυμονικού επί της εθνικής Σερρών - Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις οι αγρότες της Πελοποννήσου και την Τετάρτη της Λάρισας.

Σε Βοιωτία και Φθιώτιδα κλειστά παραμένουν Κάστρο, Αλαμάνα και παλιός Λεβέντης, ενώ περιστασιακά κλείνουν η Ριτσώνα και το 90ο χλμ έξω απο τη Θήβα.

Κλειστή και η Εγνατία στον κόμβο Χρυσούπολης στην Καβάλα.

Ανοιχτός παρέμεινε ο κόμβος των Κερδυλλίων στην Εγνατία, στο ρεύμα προς Καβάλα, ώστε να μπορέσουν οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού- Καβάλας.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων την άμεση καταβολή των δικαιωμάτων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: