Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μήνυση Δ. Τσούφη προς τον Αντιδήμαρχο Φ. Τσιρούδα για εξύβριση και απειλή

- Αποχώρησε από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης
- «Τηρήθηκε κατά γράμμα ο κανονισμός» λέει η Πρόεδρος του Σώματος



Μήνυση προς τον Αντιδήμαρχο Φώτη Τσιρούδα υπέβαλε το μεσημέρι της Πέμπτης ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ν. Προποντίδας, Δημήτρης Τσούφης, μετά την αψιμαχία που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, περιστατικό που προκάλεσε την αποχώρηση παράταξής του από τη συνεδρίαση.
Αναλυτικότερα, περιγράφοντας στο.....
halkidikifocus ο κ. Τσούφης, τα χθεσινά γεγονότα, σημείωσε ότι μετά την αρχική τοποθέτηση του Δημάρχου Μανώλη Καρρά, ζήτησε ο ίδιος το λόγο για τοποθέτηση, όμως η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πελαγία Ιορδανίδου, δεν το επέτρεψε και τότε ζήτησε να τοποθετηθεί επί προσωπικού, θεωρώντας ότι ο Δήμαρχος αναφερόμενος στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, τον έθιξε προσωπικά. «Πράγματι πήρα το λόγο για 2 λεπτά, όπως προβλέπει ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου» ανέφερε ο κ. Τσούφης και συνέχισε: «Από τη στιγμή που ξεκίνησα να μιλάω με διέκοπταν συνεχώς, όμως σε γενικές γραμμές κατάφερα να πω αυτά που ήθελα και ολοκλήρωσα σε 3 με 4 λεπτά».
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Τσούφης, τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο αργότερα, όταν – γύρω στις 9.20 το βράδυ – προσήλθε στην αίθουσα ο κ. Τσιρούδας, ο οποίος άρχισε να απευθύνει ύβρεις τόσο στον ίδιο, όσο και στη Δημοτική Σύμβουλο της παράταξής του κ. Μικέ. Όπως σημείωσε ο κ. Τσούφης, ζήτησε από τον κ. Τσιρούδα να ανακαλέσει και από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να τον επαναφέρει στην τάξη, ενώ μας επεσήμανε ότι βάσει του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, εφόσον ο κ. Τσιρούδας δεν συμμορφωνόταν, η Πρόεδρος θα έπρεπε να τον αποβάλλει από την αίθουσα για μερικά λεπτά, ή να διακόψει τη συνεδρίαση. «Ο κ. Τσιρούδας όχι μόνο δεν ανακάλεσε, αλλά άρχισε να κινείται προς το μέρος μας», ανέφερε ο κ. Τσούφης «και ακριβώς εκεί αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε ως παράταξη, για να μην οξυνθεί περαιτέρω η κατάσταση», κατέληξε.

«Τηρήθηκε κατά γράμμα ο κανονισμός» λέει η Πρόεδρος του Σώματος
Μιλώντας στο halkidikifocus η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πελαγία Ιορδανίδου, τόνισε ότι «τηρήθηκε κατά γράμμα ο κανονισμός». Όπως εξήγησε η κ. Ιορδανίδου, με βάση το άρθρο 8 του Κανονισμού του Σώματος, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να είναι ευπρεπής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ αν κάποιος παρεκτραπεί, ο Πρόεδρος τον ανακαλεί στην τάξη και αν δεν συμμορφωθεί του αφαιρεί τον λόγο. Όπως επεσήμανε η κ. Ιορδανίδου «το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε μια κακιά στιγμή, λόγω ασηνενοησίας συγκεκριμένων Δημοτικών Συμβούλων. Ήταν εκτός συζήτησης των θεμάτων και χωρίς να έχει κανένας το λόγο» και κατά συνέπεια αυτό που έκανε η ίδια ως Πρόεδρος ήταν να καλέσει σε τάξη το Σώμα. Παράλληλα η κ. Ιορδανίδου υπογράμμισε ότι – βάσει πάντα του Κανονισμού – ο Πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να αποβάλλει Δημοτικό Σύμβουλο από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι μπορεί να αποβάλλει μόνο παραβρισκόμενο πολίτη, ο οποίος έχει παρεκτραπεί συμπεριφορικά. Όσον αφορά τη διακοπή της συνεδρίασης από τον Πρόεδρο, η κ. Ιορδανίδου ανέφερε: «Από τον Κανονισμό δεν προβλέπεται υποχρέωση του Προέδρου να διακόψει τη συνεδρίαση του Σώματος και επαφίεται στη κρίση του».

Ρεπορτάζ Κική Δημαρόγλου
  

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χειμώνα, αρχές του 2014 ο κ. Τσούφης παρακαλούσε τον κ. Τσιρούδα, να τον συμπεριλάβει στο συνδυασμό του γιατί ήξερε το δυναμισμό του συγκεκριμένου ανθρώπου. δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εκλεγόταν επί τρεις τετραετίες πρόεδρος της τοπικής κοινότητας λαμβάνοντας μάλιστα τη μια χρονιά, το ένα τρίτο των ψήφων από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους των Νέων Φλογητών.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε των 07:37 αυτό το άκουσα και εγώ. Μάλλον έχει προσωπικά προηγούμενα ο Τσούφης με τον Τσιρούδα, γιατί διάλεξε τον Καρρά εκείνος. Τι να πεις...

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο αυτό(07:37) αλλά όταν αρνήθηκε και πήγε σε άλλο υπ. δήμαρχο, ο Τσούφης του δημιούργησε πρόβλημα και στη δουλειά του. Σε μια μεγάλη εταιρία της περιοχής. Αυτά έκανε!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ενας πολίτης στο δήμο Νέας Προποντίδας που να μην εκτιμαει και αγαπαει τον Φώτιο Τσιρουδα. Αυτός ο άνθρωπος έχει κάνει πολλά καλά για τον τόπο αυτό. Ο κ. Τσούφης επανειλημμένως έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα στον κ. Τσιρουδα. Θα επαληθεύσω και γω το γεγονός ότι προσπάθησε να τον διαβάλλει στη δουλειά του λέγοντας μεγάλες αναλήθειες στον προϊστάμενο του. Πραγματικά ειναι ΝΤΡΟΠΗ του. Οι πράξεις του κ. Τσουφη δείχνουν το ποιόν του. Κρίμα που ειναι εκλεγμενος.

Ανώνυμος είπε...

φωτη ειμαστε μαζι σου!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Unknown είπε...

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά έννοια σας και η αλήθεια θα λάμψει! Θα φανεί ποιός ειναι αυτος που κατεθεσε ψέματα για να "θαψει" τον άλλον. Άλλωστε όπως διαβαζω και μαθαινω ο Τσουφης το έχει ξανακάνει με το να προσπαθησει να δημιουργήσει προβλημα στην εταιρεία του κ. Τσιρουδα. Δεν τα καταφερε με εκεινο τον τρόπο και ειπε να προσπαθησει ξανα.

Ανώνυμος είπε...

Σαν τα μωρά παιδιά.Για να φτάσει κάποιος σε σημείο να βρίσει, μάλλον δε του επιτίθετε κανείς ,δε τον προσβάλει κανείς,δε τον αδικεί κανείς,δε τον προκαλεί κανείς.Δε τον ζηλεύει κανείς αλλά ούτε και τον συμπαθεί κανείς.Από μόνος του χωρίς λόγο φτάνει στο αμήν.Αυτός ο κακός λύκος και ο άλλος το αγνό προβατάκι με την αθώα περιστερά.Λίγη τσίπα πάνω σας δε βλάπτει.Αντί να τον συγχαρεί που έκανε τα Φλογητά top τουριστικό μέρος με τη δραστηριότητα που ασκεί τον διαβάλλει κιόλας.Αλλά μη δουν άνθρωπο να είναι αρεστός .Να τον φάνε.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Τσιρουδας ειναι ο πιο σωστος και νομοταγής απο όλους τους εκλεγμένους που έχουν περάσει απο το δήμο μας και αυτο το ξερουν όλοι. Δυστυχώς, κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν αυτο και προσπαθουν συνεχεια να τον χτυπήσουν, όμως ο Τσιρουδας δεν καταλαβαινει τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Κλαίω με τα σχόλια σας.. τώρα θα χορέψετε γατάκια..

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 11.28 τι εννοεις;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι υπερβολικά φιλόζωος εσύ των 11:28 για να αναφέρεις για γατάκια!

Ανώνυμος είπε...

Μην κλαις τόσο πολύ... θα πρηστούν τα ωραία σου ματάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Φώτη με αυτό που έγινε θα περάσεις τους 1.000 ψήφους και θα σε λέει πάλι "λύκο", η μαμά μιας υποψήφιας!

Ανώνυμος είπε...

Τσιρούδα είσαι μεγάλος. Προχώρα και μη φοβάσαι τίποτα!! Τώρα όλη η Χαλκιδικη θα είναι μαζι σου

Ανώνυμος είπε...

ο Θεριός ρε παιδιά τι ρόλο βαράει όλη μέρα με το τζιπ κάνει βόλτες μες στα Μουδανιά και διπλοπαρκάρει συνέχεια τις βενζίνες αυτές ποιος τις πληρώνει...

Ανώνυμος είπε...

ο κύριος δήμαρχος ρε παιδιά δε πήγε σχολείο πολλά ορθογραφικά λάθη έκανε στην ανακοίνωση του.