Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μετά το γάλα και τα φάρμακα αλλαγές και στα ταξί

Σημαντικές αλλαγές στον κλάδο των αυτοκινητιστών φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα. Σύμφωνα με αυτές θα παρέχεται η δυνατότητα σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό να εκτελούν μεταφορές επιβατών, με αυτοκίνητα κάτω των 1.500 κυβικών. Ο οδηγός δεν θα δεσμεύεται για 12 ώρες αλλά για 6 ώρες.

Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα σε ξενοδοχεία και....

επιχειρήσεις ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να εκτελούν μεταφορικό έργο που μέχρι σήμερα εκτελούν αποκλειστικά τα ταξί. Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα. Δεν αποκλείεται να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

Επιπλέον το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα παραχώρησης του ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ιδιώτες, προκείμενου να περιορισθεί η λαθρεπιβίβαση. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι δαπάνες των μέσων μαζικής μεταφοράς και να αυξηθούν τα έσοδά τους.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί στη βουλή το αργότερο την Παρασκευή και θα ψηφιστεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, ώστε στο Eurogroup της ερχόμενης Τρίτης να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα και έτσι να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα.

Ανοιχτό παραμένει την ίδια στιγμή το θέμα του γάλακτος. Συμβιβαστική φόρμουλα για το φρέσκο γάλα αναζητούν στην κυβέρνηση για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θα συνεδριάσει η επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής.

Ο αναπληρωτής υπουργός γεωργίας Μ. Χαρακόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει την νέα πρόταση των αγελαδοτρόφων. Η πρόταση προβλέπει το γάλα ημέρας, που θα συλλέγεται στην Ελλάδα εντός 24 ωρών και θα έχει διάρκεια ζωής έως 5 ημέρες. Το γάλα χαμηλής παστερίωσης θα διατηρείται 7 και όχι 11 ημέρες, όπως προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.

"Οι αγελαδοτρόφοι έκαναν ένα βήμα πίσω. Τώρα όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων" δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: