Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ

Σε μια ιδιαίτερα «ζωντανή», ανοιχτή και δημοκρατική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίοα 2014, στο κλειστό θέατρο των Ν. Μουδανιών, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Δήμου Ν. Προποντίδας,

ανέδειξε την υποψήφια Δήμαρχο της, που είναι 39χρονη καθηγήτρια Μαρία Σαρίδου.

Η πρωτόγνωρη διαδικασία που ξεκίνησε από τον Γενάρη και κορυφώθηκε την Κυριακή, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των....
διαδικασιών των υπόλοιπων παρατάξεων και υποψηφιοτήτων στο Δήμο Ν. Προποντίδας, που κινούνται και εξαντλούνται στη λογική του παραγοντισμού, μακριά από τους πολίτες και τις πραγματικές τους ανάγκες. Συγκρούεται με αυτές τις αντιλήψεις που καταδυναστεύουν για πολλά χρόνια τον Δήμο μας και τον έχουν οδηγήσει σε απαξίωση, στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.

Όπως υπογραμμίσθηκε στη συνέλευση, η υποψήφια Δήμαρχος και η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών του Δήμου Ν. Προποντίδας, θ’ αγωνιστούν για να κερδίσουν τον Δήμο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, απευθύνοντας ευρύ κάλεσμα προς τους δημότες και - ιδιαίτερα τους νέους σε ηλικία - να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, να στηρίξουν την νέα αυτή κίνηση με την ένταξή τους στις  ομάδες που δημιουργούνται και να κάνουν την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών δήμου Ν. Προποντίδας μια δημοτική παράταξη με παρόν και μέλλον, που θα παρεμβαίνει αποτελεσματικά ως Κίνημα Πολιτών σε έναν Δήμο, από τους Δημότες για τους Δημότες και τις ανάγκες τους,

Με κεντρικούς άξονες του προγράμματός μας

την αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συνεπειών των μνημονιακών πολιτικών στην κοινωνία του Δήμου μας, αλλά και την ίδια την Τοπική Αυτοδιοίκηση που οδηγείται σε πλήρη αφανισμό κι αναγκαστική απεμπόληση των αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών της.

Την προστασία και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών.

Την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις.

Την διαφάνεια και την δημοκρατική λειτουργία.

Την απόκρουση του ρατσισμού και του φασισμού.

Την διαφύλαξη του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος.

Την ενίσχυση του πολιτισμού και του αθλητισμού.
    



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ.
24.2.2014  


Τηλ. Επικοινωνίας:

Γρ. Τύπου: 2373022992
Χατζηασημίδης Κώστας: 6947601080
Τσάπουρνας Γιώργος: 6976234063
Σακκάς Χρήστος: 6984647641
Μανταράς Βασίλης: 6975810566
Σαϊτιώτη Ευαγγελία: 6979741414
Αμανατίδης Δημήτρης: 6977413027



ΔΗΛΩΣΗ

Η αγωνία μου για την κοινωνία που δοκιμάζεται και το όραμά μου για μια άλλη τοπική αυτοδιοίκηση, εξηγούν την κάθοδό μου ως υποψήφια δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Η σκληρή πραγματικότητα των μνημονίων κυρίευεσε όλους μας την τελευταία τετραετία με απόγνωση, γκρίνια και κατάθλιψη. Η ζωή μού δίδαξε ωστόσο ότι ο φόβος φοβάται το χαμόγελο. Η θλίψη φεύγει με τη χαρά που σου προσφέρει ένα όραμα και η μάχη που δίνεις για να το πραγματώσεις.

Τα συλλογικά προβλήματα όμως δεν έχουν λύσεις προσωπικές. Δεν είναι υπόθεση προς ανάθεση σε ένα ή λίγα άτομα με «εμπειρία» και «προϋπηρεσία». Επιτάσσουν τη συμμετοχή όλων, γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι που έχουμε ακριβώς την ίδια αγωνία, το ίδιο όραμα, δημιουργήσαμε την Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών του δήμου Ν. Προποντίδας η οποία και με τίμησε να με αναδείξει επικεφαλής της.

Καλώ όλους τους συνδημότες μας και ιδιαίτερα τους νέους, να μοιραστούν μαζί μας το όραμα για ένα Δήμο καινούριο και ριζοσπαστικό. Με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τη διαφάνεια και την άμεση δημοκρατία. Σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί, με αποφασιστικότητα, κέφι και χαμόγελο.

Είμαστε σίγουροι ότι θα φτιάξουμε έναν τέτοιο Δήμο. Θα πάρουμε πίσω τις ζωές και τα όνειρά μας.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και μεγάλωσε στην ακριτική Ξάνθη. Σπούδασε Βιολογία στη Θεσσαλονίκη και στη Σουηδία, και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακά Ωκεανογραφίας στην Αθήνα, εκπονώντας έρευνα σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Από το 2008 κατοικεί μόνιμα στον Άγιο Μάμα του Δήμου Ν. Προποντίδας και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγήτρια. Είναι μέλος της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού και του Σώματος Πολιτών των Ν. Μουδανιών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στην κα.Σαρίδου αν και διαφωνώ με την κομματικοποίηση των τοπικών εκλογών..Τουλάχιστον είναι καλό να βλέπουμε νέα άξια πρόσωπα όπως η εν λόγο κυρία και ο κ.Τσομπανάκης Κωνσταντίνος από την Ν.Γωνιά...Γιατί οι παλιοί κούρασαν..