Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

H "αφρόκρεμα" βγάζει "μεροκάματο" στις φυλακές Νιγρίτας!

Με γνώσεις στα οικονομικά και θητεία στο ΣΔΟΕ έχει σίγουρα τα προσόντα που τον καθιστούν ιδανικό για μία θέση στο λογιστήριο των...

φυλακών Νιγρίτας στις Σέρρες. Ο λόγος για τον κρατούμενο Χρήστο Παπαχατζή, πρώην διευθυντή Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και νυν κατηγορούμενο για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών, ο οποίος εργάζεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία των φυλακών και σύμφωνα με άτομα του δικαστικού χώρου, επιβεβαιώνει την έκφραση «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Μερικοί από τους γνωστότερους κρατουμένους, όπως ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, αλλά και αρκετοί ακόμη τρόφιμοι φερόμενοι ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων με ειδικότητα σε εκβιασμούς και τοκογλυφία, εμφανίζονται καθημερινά στην εργασία τους, κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξυπηρετήσουν τους συγκρατούμενούς τους.

Μαγειρεία, ιατρεία και λογιστήρια είναι μερικοί μόνον από τους χώρους εργασίας σε σωφρονιστικά καταστήματα, όπως αυτό στη Νιγρίτα Σερρών, αλλά και τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου οι κρατούμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάνοντας μεροκάματα, ώστε να εκτίσουν πιο γρήγορα την ποινή τους. Τα αιτήματα για τις θέσεις εργασίας εξετάζονται από το συμβούλιο των φυλακών, μία διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Μάλιστα, υπάλληλοι των φυλακών θυμούνται ακόμη το διαβόητο Κυριάκο Παπαχρόνη, τον άνθρωπο που «θόλωνε» από τον ήχο των γυναικείων τακουνιών, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο «γνωστούς» μάγειρες που πέρασαν από την... κουζίνα των φυλακών Διαβατών.

Ειδικότητα στα... οικονομικά

Ενας μεγάλος αριθμός της «αφρόκρεμας» των κρατουμένων έχει μεταφερθεί σχετικά πρόσφατα στις καινούργιες φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Εκεί βρίσκεται και ο φερόμενος ως «επικεφαλής», σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας, ο γνωστός επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι πως ο συγκεκριμένος κρατούμενος εργάζεται στο ιατρείο της φυλακής ως βοηθός νοσοκόμος και είναι μάλιστα ιδιαίτερα επιμελής. Στην ίδια φυλακή βρίσκεται και ο Χρήστος Παπαχατζής, πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ και κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει τις υπηρεσίες του στο λογιστήριο του σωφρονιστικού ιδρύματος και όπως λένε άτομα του «χώρου», όχι μόνον είναι άψογος στη δουλειά του, αλλά έχει βοηθήσει σημαντικά, αφού οι γνώσεις του σε οικονομικά θέματα είναι σίγουρα άριστες. Εκεί, ως βοηθός λογιστηρίου, εργάζεται και ο υιός Καραμπέρης, ο Θωμάς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πτυχίο Οικονομικών από ένα από τα γνωστότερα πανεπιστήμια της Αμερικής.

Ο γιατρός της φυλακής

Στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας βρίσκεται και ο Βασίλης Πρίντζιος, γνωστός των αρχών από ένα ακόμη παρόμοιο κύκλωμα, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε, κάνει μεροκάματα επίσης στο ιατρείο των φυλακών ως γιατρός, αφού άλλωστε ορθοπεδικός είναι και το επάγγελμά του. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, «γιατρός» ήταν και το παρατσούκλι με το οποίο τον αποκαλούσαν σε αρκετές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, στο κυλικείο των φυλακών κάνει μεροκάματα και ένα ακόμη από τα φερόμενα ως μέλη των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, ο αστυφύλακας Χαράλαμπος Ανδριώτης, ο οποίος πριν από τη σύλληψή του υπηρετούσε σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Ατομα που εργάζονται στη φυλακή επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη φυλακή, καθώς όχι μόνον έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις σε συγκεκριμένα αντικείμενα, αλλά είναι και εξαιρετικά συνεργάσιμοι. Μάλιστα, οι υπηρεσίες που προσφέρουν φαίνεται πως ισοσκελίζουν, ως ένα βαθμό πάντα, τη σημαντική έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O POLYXRONIDHS POLYXRONHS' ENJOY' EINAI TO KARFI THS ASTYNOMIAS KAI KANEI XEPLIMA XRHMATOS MESA APO THN OMADA NIGRITAS

Ανώνυμος είπε...

http://tromaktikoi.blogspot.gr/2012/10/o.html?showComment=1354111960505#c2170029909827471412

Ανώνυμος είπε...

http://tromaktikoi.blogspot.gr/2012/10/o.html?showComment=1354111960505#c2170029909827471412