Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ανακοινώσεις επιμελητηρίου Χαλκιδικής.






Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του 


· Διοργάνωση από το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής της Έκθεσης Θάλασσα και Σπορ – Υγραεριοκίνηση - Ενέργεια
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) συνδιοργανώνουν στις 11 και 12 Αυγούστου 2012 στον παραλιακό χώρο των Μουδανιών την Έκθεση Θάλασσα και Σπορ – Υγραεριοκίνηση – Ενέργεια, με την υποστήριξη του Δήμου Νέας Προποντίδας. Οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με συναφή αντικείμενα μπορούν να συμμετάσχουν στην έκθεση με κόστος διημέρου 150 €. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 20.00 στην παραλία των Νέων Μουδανιών, ενώ σκοπός της είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της τοπικής παραγωγής και το άνοιγμα νέων συνεργασιών . Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην κα Σαράφη Λίλιαν στο τηλέφωνο 6948 872523.
· Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στην 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας



Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής θα συμμετάσχει στην 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Πιερία που θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2012 στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης με ένα περίπτερο 10τ.μ. με αντιπροσωπευτικά προϊόντα του Νομού μας. Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις που ανήκουν σε όλες της κατηγορίες του εμπορικού και βιοτεχνικού κλάδου. Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να προωθήσουν και να διαφημίσουν τα προϊόντα τους στην ανωτέρω έκθεση, πρέπει να προσκομίσουν δείγματα και έντυπο διαφημιστικό υλικό στα γραφεία του Επιμελητηρίου έως την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012. Όσα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο, το κόστος ενοικίασης είναι 45,00 € το τετραγωνικό μέτρο πλέον ΦΠΑ. Για λοιπές πληροφορίες για τη συμμετοχή στην έκθεση με δικό σας περίπτερο μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. του Επιμελητηρίου Πιερίας 23510/47263 – 23510/47274 καθώς και στο site τους www.champier.gr.







· Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012

Σε πέντε διμηνιαίες δόσεις θα καταβληθεί το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην πληρωμή του. Το υπουργείο διευκρινίζει ότι και φέτος το ειδικό τέλος θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ καθώς τεχνικές δυσκολίες και στενά χρονικά περιθώρια κάνουν ανέφικτη την τροποποίηση του ισχύοντος καθεστώτος. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση του ειδικού τέλους θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα αποσταλούν στους φορολογούμενους στο τέλος Ιουλίου.


Να κόψει από το λογαριασμό της ΔΕΗ τα τέλη για δήμους και ΕΡΤ σχεδιάζει η κυβέρνηση



Την αποσύνδεση των δημοτικών τελών και του τέλους της ΕΡΤ από το λογαριασμό της ΔΕΗ, που ισοδυναμούν περίπου με το 30% της τελικής του αξίας, εξετάζει το υπουργείο Ενέργειας από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να ελαφρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο λογαριασμός του ρεύματος από τις επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και η μείωση των τριών Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που έχουν επιβληθεί στο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω του Μνημονίου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Στο μεταξύ, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εισπραχθεί τελικά και φέτος το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά οι δόσεις πληρωμής αυξήθηκαν σε πέντε διμηνιαίες από δύο.


Ένεση ρευστότητας 1,4 δις από την ΕΤΕπ



Ποσό ύψους περίπου 1,4 δισ. θα διοχετεύσει στην αγορά από το Σεπτέμβριο -και μέχρι το τέλος του 2015- η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά και για χρηματοδότηση έργων υποδομής. Σχετική συμφωνία επετεύχθη το Σάββατο κατά τη συνάντηση του προέδρου της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόιερ με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Στουρνάρα και Χατζηδάκη αντίστοιχα.


Κρατικός προϋπολογισμός: Τρύπα 1,56 δις ευρώ το έλλειμμα στο 6μηνο



Στα 12,477 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας βελτιωμένη εικόνα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτογενές έλλειμμα που ανήλθε σε 3,317 δισ. ευρώ. Αντίθετα εκτροχιασμό και εμφανή υστέρηση ύψους 1,56 δισ. ευρώ εμφανίζουν τα έσοδα. Την απόκλιση στα έσοδα το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει πρωτίστως στην υστέρηση των εισπράξεων Φόρου Εισοδήματος κυρίως λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας, στις μειωμένες εισπράξεις από φόρους συναλλαγών, λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και τέλος στην υστέρηση των εισπράξεων από άμεσους φόρους παρελθόντων οικονομικών ετών και λοιπών άμεσων φόρων.




· 53,4% μειώνεται ο τζίρος των εμπόρων φέτος



O κύκλος εργασιών των εμπορικών επιχειρήσεων από το 2009 βρίσκεται σε συνεχή πτώση, ενώ οι έμποροι εκτιμούν ότι η μείωση το 2012 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος θα φτάσει ακόμα και το 53,4%. Οι διαφοροποιήσεις στον κύκλο εργασιών, σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησης είναι μεγάλες, με τον τζίρο να ξεκινάει για τις πολύ μικρές από τα 75.847,53 ευρώ το 2011 και να φτάνει για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις στα 3.522,939,30 ευρώ. Επιπλέον, το χονδρικό εμπόριο, σύμφωνα πάντα με την έρευνα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση στον τζίρο (75,0%) σε σύγκριση με το λιανικό εμπόριο (44,2%), για την περίοδο 2009 - 2012. Aυτά προκύπτουν από την εξαμηνιαία βάση έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.000 εμπορικών επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου στο σύνολο της χώρας του Ινστιτούτου Ερευνών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 14 Μαρτίου έως 25 Ιουνίου 2012.
· Ποιοι χάνουν τις φοροαπαλλαγές



Μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στις φοροαπαλλαγές σύμφωνα με σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα εξετάζεται να μπει τέλος στις φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ . Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει διατήρηση των απαλλαγών και εκπτώσεων για τους έχοντες εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, περικοπή κατά 50% των φοροαπαλλαγών για νοικοκυριά με εισοδήματα από 30.000 έως 40.000 ευρώ και πλήρη κατάργηση των εκπτώσεων από το φόρο εισοδήματος για τους φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ. Με την τρόικα να πιέζει για κατάργηση των φοροαπαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται δεκάδες φοροαπαλλαγές. Με τις περικοπές και καταργήσεις εκτιμάται ότι θα προκύψει αύξηση εσόδων τουλάχιστον κατά 3 δισ. ευρώ. Ειδικά όσον αφορά τις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται στη θέσπιση κλιμακωτών εισοδηματικών κριτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπτώσεις δαπανών θα διατηρηθούν για τα χαμηλά εισοδήματα, θα περικοπούν για τα μεσαία και θα καταργηθούν πλήρως για τα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα.
· Νέα περαίωση ανεξέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 2000-2009



Νέα περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 2000-2009 ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια είσπραξης επιπλέον εσόδων και περιορισμού της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού που φθάνει το 1,5 δισ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει έτοιμη πρόταση που έχει κατατεθεί από υπηρεσιακά στελέχη, με την οποία δίνεται μια τελευταία ευκαιρία σε περίπου 200.000 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να υπαχθούν στην περαίωση και να κλείσουν χωρίς έλεγχο τις ανοιχτές φορολογικές υποθέσεις τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oxi bravo mas.....etsi na enisxioume tis epixeiriseis tis thessalonikis kai oxi tis perioxis mas.. kai auto to leo giati ithela na simetasxo kai ego kai otan eida pioi simetexoun epatha plaka,,,,