Περιμένουμε Ειδήσεις, τις δικές σας αναρτήσεις, τα δικά σας σχόλια, τις δικές σας παρατηρήσεις στη διεύθυνση: simantra.xalkidikis@gmail.com



Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

                                   Δελτίο Τύπου 
Θέμα: Πέντε στις δέκα γυναίκες θέλουν τη δική τους επιχείρηση

Λύση ή και όνειρο ζωής αποτελεί για πέντε στις δέκα γυναίκες (45%) η δημιουργία δικής τους επιχείρησης, ενώ τέσσερις στις δέκα (40%) είναι διστακτικές στο επιχειρηματικό ρίσκο λόγω του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος. Ένα μεγάλο ποσοστό, το 15%, των συμμετεχουσών σε έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ), απέφυγε να απαντήσει.
Από το 45% των γυναικών που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν τη δική τους επιχείρηση το 25% φοβάται να κάνει το επόμενο βήμα λόγω έλλειψης κινήτρων, το 15% λόγω έλλειψης υποδομών για την υποστήριξη της οικογένειας ενώ, το 42% εξαιτίας αποθάρρυνσης και παρεμπόδισης από το οικογενειακό περιβάλλον. Το 18% δείχνει ως αιτία της αναβλητικότητας του για την.....
έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας άλλους λόγους.
Η απουσία στήριξης από την πολιτεία είναι ίσως από τις σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής, κ. Όλγα Παπαμέτη, επισήμανε σε δηλώσεις της: «Οι ταραγμένοι καιροί που βιώνουμε και η παρατατεμένη οικονομική κρίση που ταλανίζει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα ταλαιπωρεί σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες που επιλέγουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να δικαριθούν στον επαγγελματικό στίβο. Είναι ανάγκη, σήμερα, περισσότερο από ποτέ η Πολιτεία να αναγνωρίσει πως η γυναικεία διαίσθηση, ευστροφία και αποτελεσματικότητα μπορεί να προσφέρει πολλά στο «επιχειρείν». Η καθιέρωση και η υποστήριξη κινήτρων συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, την πολιτική και τα κέντρα λήψης αποφάσεων είναι μονόδρομος για μία Ελλάδα που αποζητά τις δυνάμεις και την εργατικότητα όλων των παραγωγικών φορέων και των κοινωνικών ομάδων».
Κατά τη διάρκεια ημερίδας, που συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ο ΣΕΓΕ και το ΒΕΘ, συστάθηκε ο Φορέας Υποστήριξης για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, την Εκπαίδευση και την Ενδυνάμωση των Γυναικών στα Βαλκάνια για τη συνεργασία των Γυναικών Επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή. Στο υποστηρικτικό δίκτυο θα μετέχουν  εκπρόσωποι γυναικείων επιχειρηματικών φορέων από: Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Ρουμανία, Σερβία, Κροατία και Τουρκία. Στόχος του είναι όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΣΕΓΕ Δέσποινα Τριακοσάρη-Σουλτάνη, «η ανάπτυξη διασυνοριακών σχέσεων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών». Συντονιστής του προγράμματος θα είναι ο ΣΕΓΕ.

Επικοινωνία:
Όλγα Παπαμέτη
Πρόεδρος Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών Χαλκιδικής (ΔΙ.Γ.Ε.ΧΑ.)
Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών
Τηλ: 6949487210
Facebook: olga.papameti
Twitter: papameti_olga

Δεν υπάρχουν σχόλια: